• 5

Brnabić o fabrici u Paraćinu: Srbija bi mogla da bude izvoznik staklene ambalaže za čitav region

Govorilo se i o sređivanju industrijske zone u Paraćinu

  • 5
Univerzitetska bolnica Tiršova

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da država neće odustati od traženja strateškog partnera za fabriku stakla "Paraćin" i istakla da je to jedan od glavnih prioriteta Vlade Srbije kada je reč o toj opštini.

Brnabić je kao prioritetni projekat u Paraćinu izdvojila i rekonstrukciju Osnovne škole Radoje Domanović, navodeći da je vrednost te investicije 250 miliona dinara.

- Moj kabinet, uz pomoć i podršku predsednika Republika, bavi se srpskom fabrikom stakla ''Paraćin'', od koje nećemo odustati, jer je to strateški važna investicija za celu Srbiju - rekla je Brnabić u Paraćinu gde je sa ministrom građevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovicem i ministarkom državen uprave i lokalne samouprave Marijom Obradović posetila Industrijsku zonu i osnovnu školu.

Brnabićeva je kazala da je fabrika stakla u stečaju, a da će, ako se oživi, Srbija biti izvoznik staklene ambalaže za čitav region.

- U ovom trenutku imamo razgovore sa određenim investitorima, pozvali smo investitore iz celog sveta da dođu da pogledaju finansijske i druge izveštaje i potencijale fabrike stakla, za koje mislimo da su ogromni - navela je Brnabićeva.

Ana Brnabic

Foto: Tanjug/ Nikola Anđić

Ona je kazala da je sa rukovodstvom opštine razgovarala o potpunom komunalnom opremanju i sređivanju industrijske zone u Paraćinu.

- Nastavljamo da se borimo za investitore na području opštine Paraćin i očekukemo da se, iz podsticaja koja smo ranije dali za dva investitora, među kojima je i Remaster, zaposli još oko 200 ljudi' - navela je premijerka.

Naglasila je da je prioritet u Paraćinu i rekonstrukcija Osnovna škole ''''Radoje Domanović'''' i najavila da će u naredna dva meseca biti raspisan tender za izvođača radova.

Kako je rekla, sa rukovodstvom opštine razgovarala je i o dodatnim projektima koji su bili planirani u okviru budžeta Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima kao što su Opšta bolnica, vodovodna i kanalizaciona mreža.

Video: Brnabić: Donacija 67,5 tona pomoći, jedna od najvećih pojedinačnih

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ce gevara

    Ana ja vama verujem Vi ste supermen nisam se nadao ali sad vidim koliko se trudite

  • Boban

    Srbija ekonomski tigar ce izvoziti staklo a staklaru u Pancevu ste upropastili i sad je propala rusevina i ruglo grada......

  • Bixy

    Gosođo oredsednice, sagledajte malo i jug Srbije gde ljudi jedva sastavljaju kraj s krajem. Male opštine izumiru, narod odlazi, škole se zatvaraju, deca se ne rađaju, infrastruktura očaj živi. Ravnomerniji razvoj i raspodela sredstava. Nije dobro što neki funkciineri vuku za svoje opštine a ko nema koga, nema ni Boga.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke