• 9

Još jedno selo na Siciliji nudi kuće za 1 evro, ali to nije sve, sad su u ponudu uključili i novac

Oko 30 kuća biće stavljeno na aukciju ovih dana, a kasnije još stotinak

 • 9
Sicilija

Foto: Telegraf.rs

Ako biste želeli da živite u slikovitom srednjevekovnom selu na Siciliji, smeštenom usred planinskog nacionalnog parka, sada imate savršenu priliku za to.

Mestašce Troina pridružilo se projektu u kojem se slabije naseljena mesta popunjavaju stanovništvom prodajom nekretnina za 1 evro, što je već iskušan recept u više gradova tokom poslednje dve godine. Pritom je 1 evro početna cena na aukciji, a zainteresovani daju svoje ponude među kojima se bira ona najbolja.

Ipak, Troina je otišla korak dalje. Dok je u dosadašnjim ponudama uslov za kupovinu nekretnine za 1 evro bio da se nekretnina obnovi o svom trošku, u Troini su odlučili preuzeti na sebe i deo troška renovacije piše Poslovni dnevnik. 

Gradsko veće platiće ukupno 25.000 evra kupcima napuštenih kuća, od čega je 15.000 za renovaciju i 10.000 za energetsku obnovu. Novi stanovnici Troine pritom neće morati plaćati gradski porez i porez na nekretninu tokom prve tri godine.

Stoga ne čudi da je najava prodaje kuća po niskoj ceni i pokrivanje dela troška renovacije izazvala veliki interes. Oko 30 kuća biće stavljeno na aukciju ovih dana, a kasnije još stotinak.

Kupci moraju platiti polog od 5.000 evra, kojim dokazuju ozbiljnost svoje ponude, ali on im se vraća nakon što dovrše renovaciju. Imaju dve godine da započnu radove, a u roku tri godine od kupovine mora sve biti gotovo.

Video: Dirljiv prizori na grobovima kućnih ljubimaca: Nakon što uginu rađa se novi život

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Lejla

  Imast...ne...hoću izdaleka da voliš i želiš oka moja dva, jer sreća je lijepa samo dok se čeka...dok od sebe samo nagovještaj da...

  0
  0

  Podelite komentar

 • Rt

  Da da ne znate vi sta se krije iza toga.

  1
  1

  Podelite komentar

 • Biznismen

  Znači nama država daje 30e sa koji o možemo da kupimo 30 kuća na Siciliji i da izdajemo

  12
  4

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke