• 5

Metro u Lionu sličan budućem beogradskom: Dugačak je 32 kilometra, ima 4 linije

Naša delegacija bila je na sastanku sa generalnim direktorom kompanije “Ežis” Oliverom Buvarom

  • 5
Goran Vesic, metro Foto: Beoinfo

Ministar finansija Siniša Mali, ministar građevine Tomislav Momirović i zamenik gradonačelnika Goran Vesić u poseti su Francuskoj, a danas je na redu bio obilazak Liona i tamošnjeg metroa.

- Nastavljamo posetu Francuskoj dolaskom u Lion, gde smo jutros obišli i njihov metro, koji je po kapacitetu i veličini sličan budućem beogradskom metrou - napisao je Mali u objavi na Instagramu.

Kako je dodao, ima četiri linije, ukupne dužine oko 32 kilometra, a otvoren je 1974. godine.

"Danas nas očekuje i sastanak sa gradonačelnikom Liona, kao i poseta kompaniji Ežis, koja projektuje beogradski metro", najavio je ministar.

Vesić je objavio fotografiju pogleda na Lion sa 38. sprata hotela u kome se nalazi srpska delegacija.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Goran Vesic (@vesicg)

Sastanak sa generalnim direktorom Ežisa

Naša delagacija bila je na sastanku sa generalnim direktorom kompanije “Ežis” Oliverom Buvarom, koja je partner Srbije na projektu izgradnje metroa.

- Utvrđujemo dinamiku i neophodne aktivnosti kako bi sve bilo spremno da krajem godine počnu radovi na Makiškom polju. Posebno nam je važno da projekti i studije za prvu, ali i drugu liniju metroa, budu završene na vreme, kako bi mogla da se ispoštuje predviđena dinaminka - naveo je Mali.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    3. februar 2021 | 12:17

    Pa valjda Beogradski bi trebao da liči na Lionski, jer ovaj već postoji, a ne da postojeći liči na nešto što je još u magli?!! Prvo mućni glavom, razmisli pa onda napiši.

  • NN-10-SRB

    3. februar 2021 | 12:33

    Inace najbolji metro u francuskoj i jeste u Lyon-u, znam iz licnog iskustva (zivim ovde vishe od 10godina) bilo bi iddalno da Beograd iskopira sto je vise moguce Lyon po pitanju Metroa, a i gradskog prevoza uopste.... P.S: ne moraju da ih kopiraju po pitanju suzavanja ulica i ostalih gluposti koje su trenutno "popularne"

  • Zocky

    3. februar 2021 | 15:21

    Inače Lion je okruglo tri puta manji od Beograda, dakle, Beogradu treba ne 32km, već 100km pruge.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>