• 24

Kako da u februaru od 2 slobodna dana napravite 9: Ovo je računica za mini odmor

Posle praznika u februaru, do maja nema takvih slobodnih dana

 • 24
15. i 16. februar, praznik

Foto: Tanjug/Rade Prelić, Shutterstock

Prošao je jaunar i praznici a time i slobodni dani koji su mnogi spojili sa prazničnim i tako sebi napravili mini odmor. Međutim, za one koji to nisu iskoristili imaju priliku već ovog meseca.

Zvanično u 2021. godini postoji 13 dana koji se praznuju neradno, a odmaraćemo deset, jer su neki od njih za vreme vikenda. Ipak, postoje cake, kako smo vam i ranije računali, da produžite ove dane.

Kako smo završili sa ovom godinom kada je reč o praznicima, mi vam dajemo određene ideje kako možete da iskombinujete dane, i da napravite sebi mini odmor. Naravno, u dogovoru sa vašim kolegama i poslodavcem.

15. i 16. februara u našoj zemlji se obeležava Dan državnosti, a možete organizovati i mali odmor, jer su ova dva datuma u ponedaljak i utorak, te se mogu povezati sa prethodnim vikendom.

Taj predah mnogima će dobro doći, jer do samog kraja aprila nema neradnih dana. Tom računicom, dobićete ukupno 4 slobodna dana.

Druga varijanta je da iskoristite sada tri dana odmora i napravite celih 9 dana odnosno 10 u kojima ćete uživati van kancelarije.  Ukoliko se dogovorite sa svojim šefom i kolegama, da iskoristite 17, 18. i 19. februar kao dane odmora, spojeno sa 15. i 16. kada su praznici, kao i vikendom pre i posle, dobijate celu nedelju odmora.

Dakle, praktično, od 12. do 22. februara.

Ovo se posebno odnosi na one koji su malo ili nisu uopšte odmarali tokom prethodnih meseci. A to je i bila činjenica jer se privreda trudila da se sačuva od korone, ali neretko je veliki teret prenet baš na radnike.

žena tablet uživa mir odmor kuća

Foto: Pixabay

Zbog toga su godišnji odmori ove godine ostali u drugom planu, pa trenutno u pojedinim kompanijama muku muče sa organizacijom slobodnih dana i zaostalih odmora, o čemu smo ranije već pisali. 

Podsetimo, građani Srbije tokom 2020. godine imali su ukupno 13 prazničnih neradnih dana.

Bilo da putujete za praznike ili ostajete u svom mestu, još jednom apelujemo da budete savesni, poštujete sve propisane mere i čuvate svoje, i zdravlje svojih porodica.

Video: Svako bi poželeo da ovako započne nedelju: Oko je sneg ali ona uživa dok doručkuje u termo bazenu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • 534

  U Japanu je donet zakon da svaki zaposleni japanac MORA da ide na godišnji odmor minimum 10 dana u godini. U suprotnom se plaća astronomska kazna. Pametnom dovoljno. Mi bi ako može da se radi samo 10 dana godišnje ali zato otvorimo usta ko rupa od šahta kako su nam male plate i kako loše živimo. Zaostali smo za normalnim državama toliko da ih ne bi stigli ni kad bi radili 365 dana po 20 sati dnevno. Pa vi sad matematišite kako da još manje radite.

  2
  4

  Podelite komentar

 • Lejla

  Imaš dva...i uzmeš nedelju dana bolovanja...

  1
  1

  Podelite komentar

 • Samo Zemun

  Imamo 13 neradnuh dana godisnje??? Jel to vazi za sve zaposlene u Srbiji,ili samo xa drzavni sektor? Ja znam samo za 3 dana....1.1., 7.1. i Vaskrs

  8
  1

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke