• 10
 ≫ 

Na koje direktore i ministre je Vučić ljut: "Molio sam ih za dve stvari"

 ≫ 

Zabeleženo je 43 odsto manje izvršenja nego što se planiralo

  • 10
Aleksandar Vučić, Ana Brnabić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

"Molio sam za dve stvari, više entizijazma, energije, da pokažu jedinstvo", rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Kako je dodao, govoreći u parlamentu, jasno je bilo na koga je tačno mislio kada je ranije rekao da nije zadovoljan radom pojedinih ministra i direktora javnih preduzeća. 

Vučić rekao je danas da je zamolio ministre da ponovo vrate energiju, entuzijazam i da razmišljaju šta će da ostane iza njih, a ne o izborima, te da je bitno da se troši suficit kako bi ostvarili rast BDP-a.

Vučić je, nakon sednice Vlade, kojoj je prisustvovao, kazao da je važno koliko su pruga, bolnica izgradili, digitalnih učionica otvorili, koliko je uspešno sačuvan naš javni dug.

- Svaki ministar treba da postavi svoj cilj i da se bori za osvarenje. Nadam se da će neki da se probude, da će neki da nastave da rade, a neki da budu još uspešniji. Mene ne zanima poređenje sa onima koji su zemlju uništili, već šta je ono što ćemo mi da ostavimo iza sebe i kako će o tome da sude pokoljenja koja dolaze - naglasio je on.

Vučić je kazao da je imao priliku da savetima i molbama utiče na ministre oko načina trošenja novca i rast BDP. Ukazao je da je Srbija, bez Irske, prva po stopi rasta u celoj Evropi.

- Važno je da se nastavi dobra stopa rasta. Ne možemo mi kao zemlje koje su imali minus 15 i minus 20, čija je osnovica niska. Naša stopa je bila minus 1 u prošloj godini i zato moramo više da radimo - naglasio je on.

Kako je naveo, za više od 200 miliona evra smo u plusu.

- To je lepa i dobra vest za Ministarstvo finansija, ali nije uvek najbolja vest za građane i zemlju. Potrebno je da se postroši taj novac - istakao je on i ukazao da je zabeleženo 43 odsto manje izvršenja nego što se planiralo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da želi da pohvali akciju MUP-a i Tužilaštva za organizovani kriminal i da je pokazano da ne mogu nekažnjeno da prođu oni koji čine krivična dela.

Video: Brnabić o 100 dana Vlade: Srbija beleži nezabeležene rezultate

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brundo

    4. februar 2021 | 15:01

    200 milion evra smo u plusu ali smo 4 milijarde evra u minusu zbog zatvaranja Srbije od 15.marta do 6.maja.4 milijarde je 20 puta veci broj od 200 miliona.Prema tome, lep pokusaj i nista vise od toga.

  • Ris

    4. februar 2021 | 16:24

    Gde su imena?

  • Miki

    4. februar 2021 | 16:53

    A gde je pečat?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>