• 0

Poznata prodavnica ne želi da ukloni 6 opasnih proizvoda koji izazivaju strujni udar i požar

Kompanija Wish prodaje više od 150 miliona različitih proizvoda

  • 0
Dete, dečak, strujni udar, struja Foto-ilustracija: pixabay.com

Proizvodi koji mogu da izazovu električni udar ili požar i dalje nisu povučeni iz prodaje sa popularne onlajn prodavnice "Wish", iako je dokazano da su opasni za korišćenje.

Mašinice za brijanje i fen za kosu samo su neki od proizvoda koji su označeni kao nebezbedni u istraživanju u kom je učestvovao i BBC.

Iako su nadležni u kompaniji Wish obavešteni o opasnostima koje prete onima koji ih koriste, rešili su da ih ne povlače iz prodaje.

Ovaj potez označen je kao izuzetno neodgovoran, a sa portala se pravdaju da su njihovi prodavci odgovorni za bezbednost robe koju prodaju na njihovoj platformi.

Među opasnim proizvodima nalaze se punjač za telefon i produžni kabal sa ilegalnim priključkom za struju koji može da dovede do strujnog udara.

Punjač Problematičan je punjač za telefon, Foto: Unsplash.com

Na spisku je i fen za kosu sa sličnim utikačem i putni adapter za struju koji nema deo koji osigurava bezbednost za onoga ko ga koristi. Tu je i mašinica za brijanje, kao i nebezbedan punjač za akumulator automobila.

U odgovoru na pitanja, kompanija Wish koja prodaje više od 150 miliona različitih proizvoda rekla je da će skinuti ove proizvode iz punude tek kada dobije čvrste dokaze o njihovoj nebezbednosti i da će tek tada refundirati novac svima koji su te proizvode kupili.

Video: Čovek koji je pravio prvi domaći računar za Telegraf: CER 10 bio je početak jedne epohe

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>