• 1

Otkriveno zašto su Trampovi bankari naglo napustili Dojče banku i ima veze sa njegovim zetom

Dvoje bankara sarađivali su blisko od početka rada u dojče banci

  • 1
Jared Kushner, Džared Kušner,  Donald Trump Tramp

Foto: Tanjug/AP

Bankari odgovorni za zajmove date bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu i Džaredu Kušneru, dali su prošle godine otkaze u Dojče banci zbog optužbi da su bili umešani u nedozvoljenu kupovinu kompleksa zgrada na Menhetnu.

Najveća nemačka banka objavila je da su Rozmari Vrablic i Dominik Scalzi "dobili dozvolu da daju otkaz" 31. decembra prošle godine zbog optužbi da su učestvovali u nedozvoljenim aktivnostima vezanim za ulaganje u nekretnine koje uključuju kupovinu zgrada od ljudi koji su im bili klijenti.

Radi se o nekretninama u kojima je manjinski investitor bio upravo Kušner, inače klijent Dojče banke. Banka za ovu kupovinu nije znala, što nije dozvoljena praksa. Dvoje bankara sarađivali su blisko od početka rada u dojče banci.

Prema izveštaju američke Kancelarije za državnu etiku od 31. jula prošle godine i bankarskim izvorima, Dojče banka je bila najveći Trampov kreditor čija potraživanja iznose oko 340 miliona dolara na ime zajmova odobrenih "Tramp organizaciji", predsednikovoj krovnoj grupi koju trenutno vode njegova dva sina.

Video: Oproštajni govor Donalda Trampa i prve dame SAD: Niko nije mislio da će neke stvari biti moguće

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    5. februar 2021 | 12:31

    Banka nije znala za kupovinu zgrada...neznaju kud bi sa lovom ili se prave ludi...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>