• 3

Šreder: Severni tok 2 i Navaljni nisu povezani, Nemačkoj je potreban ruski gas, američki je preskup

Čini mi se da je ovde previše ideologije - rekao je Šreder

  • 3
gas, gasovod

Foto: Unsplash

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder izjavio je da je Nemačkoj potreban gasovod Severni tok 2 iz Rusije da bi zadovoljila svoje potrebe za energentima u periodu tranzicije sa tradicionalnih na obnovljnive izvore energije.

- Već imamo Severni tok 1 kojim se prenosi 55 milijardi kubnih metara gasa iz Rusije do pokrajine Meklenburg-Pomeranija. A potreban nam je i drugi gasovod - rekao je on i dodao: "I moramo da se zapitamo: gde ćemo ga naći?".

A jedina mogućnost za to je, po njegovim rečima, ruski gas jer je američki mnogo skuplji, prenosi TAS S.

- Čini mi se da je ovde previše ideologije - rekao je Šreder.

On je naglasio da projekat Severni tok 2 ne treba da se povezuje sa slučajem Alekseja Navaljnog.

- Zašto se povlači veza između pitanja koja nisu povezana? Šta je zajedničko Severnom toku 2 i slučaju Navaljni? - zapitao je on i dodao da je takav pristup greška.

Video: Otvoren gasovod Balkanski tok u Srbiji

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    More dao bi vam ja nesto drugo Kupujte od Amerike po milion puta skuplje Vi ste saveznici Rusijo stopiraj isporuku

  • Mihailović

    Za nemačku američki gas preskup, a nama siromašnijima blokirali južni tok i gurali da kupujemo skuplji gas...svuda kod jačih država dvostruki standardi prema slabijim zemljama,nije ni čudo šta je razlika u svetu sve veća između bogatih i siromašnih...mnogi bogati u Americi kad su počeli nemiri zbog korone i otkaza, shvatili su da ta prevelika razlika dovodi njih u opasnost i pokušavaju naći izlaz, rešenje...

  • nikolas

    NEMACKOJ JE PTREBNA ENERGIJA JER ZIVOT NEMOZE STATI ZBOG AMERICKE POLITIKE VLADAVINOM SVETA KOJA JE NEODRZIVA U VREME POSLE PANDEMIJE !!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke