Auto-gigant upravo je uložio 1,5 milijardi $ u bitkoin: Dve posledice odmah su vidljive

Koliko digitalnih novčića za novog "teslu"?

Komentari

 • Bitcoim

  Bitcoin nema pokrice, sve je lazno... Cak i ova vrenost od 43 000 trenuno nema pokrice za sve bitcoin-e. Musk je kupio 38 000 btc-a po 39 000 dolara izvan berze. Ulozio 1.5 biliona. Sada on da hoce da proda tih 38 000 komada, ne bi za svaki dobio po 43 000, nego mnogo manje... U zavinosti od buy ordera. Recimo da bi izgubio dosta para jer niko nece da kupi tih 38 000 po ceni od 43 000 koliko sada kosta. Kao drugo, on kada bi prodao tih 38 000 btc cena bi pala na 10 000 , mozda i manje...toliko o tome koliko btc vredi. Jedna velika prevara da se ljudima proda magla za prave pare.

  2
  8

  Podelite komentar

 • Zoki

  Rasti, rasti, moj dragi Bitcoine. Nikada nisam zažalio što sam ušteđevinu uložio u kriptovalute. Jeste da tržište pomalo divlja, ali u poslednje vreme i vrtoglavo raste. Bitcoinkupovinaprodaja grabi napreeed!

  5
  5

  Podelite komentar

 • Jeko

  Je li zna neko kako je kreiran ovaj novac i kako funkcionise. Kako ima vrednost cime je pokriven ako nije u zlatu.

  4
  2

  Podelite komentar

  • Larva

   @Jeko

   Kakve veze ima zlato sa bilo čim? Ni jedna svetska valuta davno nema pokriće u zlatu, već je štampaju ko koliko hoće i kad hoće. Bitcoin je kreiran tako da nema inflaciju, već da čuva i povećava vrednost tokom vremena.

   2
   4

   Podelite komentar

  • Dzoni

   @Jeko

   A dolar pokriven???

   2
   0

   Podelite komentar