• 0

Saga se seli na ekran: Netfliks snima film o fenomenu Gejmstopa

Netfliks navodno snima film, a glavna uloga pripašće poznatom glumcu

  • 0
netflix, fortrade Foto: freepik

Gigant Netfliks pregovara o snimanju filma o tome kako su korisnici Redita povećali cenu Gejmstop akcija i tako ojadili neke velike hedž fondove. 

Kako se pretpostavlja, Noah Centineo bio bi glavni lik, a u toku su pregovori za producenta i scenaristu.

Film će istražiti moć koju su društvene mreže dale okupljenim pojedincima da izazovu finansijsku i političku elitu, rekli su izvori. Uz GameStop sagu, rekli su da će film istraživati kako su društveni mediji korišćeni za širenje nosnovanih tvrdnji o prevarama birača tokom predsedničkih izbora 2020. godine, što je na kraju kulminiralo pristalicama bivšeg predsednika Donalda Trampa da uđu u američki Kapitol.

Netfliks nije jedina kompanija koja preduzima brze korake kako bi GameStop sagu iznela na veliki ekran. Suparnički filmski studio MGM otkupio je prava na knjigu Bena Mezrika „Asocijalna mreža“, čiji rad uključuje inspiraciju za hit film iz 2010. o osnivanju Fejsbuka „Društvena mreža“.

Podsetimo, armija običnih ljudi, učesnika na Reditu, počela je da licitira na Volstritu kako bi primorala trgovce koji se bave takozvanim "šortovanjem" akcija da zatvore svoje pozicije uz velike gubitke, što je akcije GejmStopa vinulo do vrtoglavog maksimuma od 483 dolara sa početnog nivoa od 18 dolara.

Video: Ponovo radi bioskop: Ovo su nova pravila gledanja filmova na velikom platnu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>