• 2

Ova domaća planina ubrzano postaje top destinacija: Kuće već za 5.000 evra, prvi seoski eko-hostel

Bukulja je "biser" Aranđelovca, ali i Šumadije. Svake godine ima sve više turista, a često je posećuju i zaposleni iz renomiranih kompanija, evo zašto...

  • 2
Planina Bukulja Planina Bukulja / Foto: Shutterstock

Dok svi pričaju o Zlatiboru, Kopaoniku i Tari, još jedna domaća planina ima veliki, ali pomalo skriveni potencijal - a to je Bukulja.

Ona je "biser" Aranđelovca, ali i Šumadije generalno. Njen turistički potencijal počeo je da jača kada su posetioci krenuli da otkrivaju čari ovih delova Srbije, ali i zahvaljujući luksuznom hotelu smeštenom u centru Aranđelovca.

Biznis ture sa klijentima iz inostranstva ili zemlje, kao i tim bilding skupovi, sve više podrazumevaju atipičnu zabavu i edukaciju, druženje van grada i konferencijskih sala.

Sa druge strane, pandemija kovida-19 je dodatno podstakla ruralni turizam. Iako podavalski deo trenutno dominira, jer je ta planina najbliže Beogradu, a opet - dovoljno daleko da pronađete mir, i neke druge okupiraju pažnju naših građana.

Prednost Bukulje je što nije "na ceni" kao Kopaonik i Zlatibor, pa su samim tim - cene placeva, kuća i stanova niže. Udaljenost od glavnog grada Srbije je oko 79 km, a od Novog Sada oko 163 kilometra.

Kuća za manje od 20.000 evra

Da, moguće je naći vikendicu po toj ceni u krugu Aranđelovca. U jednom oglasu prodaje se kuća od oko 40 m2, za malo više od 19.000 evra, kao i plac na šest ari. Takođe, u ponudi je nekretnina koja zauzima 50-ak metara kvadratnih, kao i plac od 11 ari, po ceni od 17.500 evra.

Isto tako, prodaju se i dvaput manje kuće za duplo više novca. Ovaj deo Srbije je uređen, lokalci imaju i pristup velikom trgovinskom lancu, a tu je i prelepo jezero nadomak Bukulje. Osim toga, atrakcije kao što su bazeni, akva park, restorani, modne radnje - dodatno doprinose popularnosti mesta.

Aranđelovac, Bukovička banja, park Aranđelovac / Foto: Shutterstock

Ako malo detaljnije pogledate oglase, naići ćete i na kuću na prodaju za svega 8.000 evra. Nije sređena, ali ima 37 m2 i 5 ari placa. Verovali ili ne, prodaju se i vikendice za 5.000 evra, dakle, po ceni malo boljeg polovnog automobila.

Unikatni eko-hostel na selu

Nalazi se upravo pod Bukuljom, tačnije u Bukoviku, svega 2,5 km udaljenosti od Aranđelovca. U skladu sa ekološkim normama, Jelena Obradović je sa porodicom pokrenula hostel Branč. Upravo tu kompanije bukiraju svoje termine za tim bilding druženja, a takođe nude i usluge animacije dece i gostiju.

Prošle godine, Jelena je sa ćerkom Gabrijelom i njenom zaovom - Nevenkom, imala pune ruke posla. Neke porodice su im ostajale u hostelu čak tri meseca. Objekat nudi 18 kreveta, a sve je rađeno od recikliranih materijala.

Tri domaće preduzetnice su od prirode i lepote Bukulje napravile pravi trend: prave čak i poznate Branč šejkove, dakle, proširile su ponudu vremenom. To je jedan od dokaza kako se u Srbiji može pokrenuti profitabilan biznis, koji ne mora imati veze sa strogim centrom Beograda ili nekog većeg grada.

Video: Zmajevi pilići su najčudniji i među najskupljim na svetu

(Telegraf Biznis/B.Đ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gordan

    12. februar 2021 | 16:38

    Arandjelovac je lep gradić.

  • Vreme

    12. februar 2021 | 14:26

    Za bezaniju od betona.Jos malo preostalo za prodaju.Kupi sad.,a prodaj petoduplo.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>