• 0

Koliko će tačno novca dobiti svaki autobuski prevoznik i koji su uslovi za to?

Ova privredna grana nalazi se u najtežim okolnostima do sad

  • 0
Autobusi

Foto: M. Beljan

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović predstavio je danas autobuskim prevoznicima plan subvencija za narednih šest meseci i poručio da je vlada uspela da izdvoji značajna sredstva za taj sektor - više od 2,6 milijardi dinara.

Momirović je, posle sastanak sa predstavnicima autobuskih prevoznika, rekao za Tanjug da će subvencije po svakom autobusu biti 600 mesečcno, uz dva uslova, a to su da poseduju licence i posluju po zakonu i da ne otpuste više od 10 odsto radnika.

- Uprkos velikim ekonomskim problemima u kojima se ceo svet nalazi uzrokovan pandemijom korona virusa, uspeli smo da obezbedimo subvencije za autobuske prevoznike koje uopšte nisu male - rekao je Momirović.

Naglasio je da se ova privredna grana nalazi u najtežim okolnostima do sad, kao i da oni drže ne samo linijski nego i lokalni saobraćaj.

- Oni obezbeđuju da ljudi idu na posao... Mi smo kao vlada odvojili sredstva da im pomognemo da ove teške okolnosti prevaziđu i uveren sam da će ova pomoć biti dovoljna u narednom periodu, da ćemo zajedno pregurati ovu situaciju i vratiti se poslovanju kakvo je bilo u normlanim okolnostima - naveo je Momirović.

MOMIROVIC BGOBILAZNICA RASELJAVANJE RUSENJE NELEGALNOG NASELJA

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Zahvalio je prevoznicima što su sačuvali svoje zaposlene i vozni park, i poručio da će se zajednički ići napred u ovom teškom vremenu.

Sastanku je, pored predstavnika autobuskih prevoznika, prisustvovala i sekretar Udruženja za saobaćaja PKS Milica Dubljević.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>