• 12
 ≫ 

Dr Kon o novoj gondoli: Ne bih komentarisao, otvaranje prošlo, bićemo svi odgovorni za korišćenje

 ≫ 

"Svako ko odlazi na skijališta mora da zna da je povećana opasnost od zaražavanja", naveo je Dr Kon

  • 12
Jahorina, planina, sneg, zima, zimovanje, pridoda, odmor, putovanja, skijanje, ski staza Foto: Shutterstock

Otvaranje gondole je akt koji ne bih komentarisao. Druga stvar je korišćenje, ako me pitate ko će biti odgovoran, svi ćemo biti odgovorni. Apel je da moramo poštovati mere -  rekao je Dr Predrag Kon na konferenciji za medije.

On je na sednici Kriznog štaba naveo da nema govora o popuštanju mera, i da će inspekcije dodatno biti angažovane kako bi sprečile nepoštovanje mera.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je juče da će u narednom periodu, a naročito tokom predstojećeg vikenda, biti povećana inspekcijska kontrola na skijalištima, u restoranima i kafićima, a u cilju sprečavanja širenja zaraze virusom korona.

Odgovarajući na pitanje novinara šta država preduzima po pitanju povećanja broja zaraženih, a koji naročito dolaze zbog punih planina, Brnabić je odgovorila da brojevi rastu jer se više testira, ali da procenat zaražavanja stagnira.

- Pozitivna stvar je što procenat zaražavanja stagnira, ali stagnira na visokim brojevima, moramo da imamo niže brojeve. To je bila i osnovna tema na poslednjoj sednici Kriznog štaba i ne bežimo od restriktivnijih mera - rekla je Brnabić.

Ističe da će u naredom periodu biti povećana inspekcijska kontrola na skijalištima, ali i u Vranju, gde je, kaže, teška situacija.

Konferencija za medije Kriznog štaba Republike Srbije održava se danas u Palati Srbije. Prema najnovijim informacijama, u zemlji je preminulo još 16 pacijenata od posledica korona virusa. U protekla 24 sata zabeleženo je još 1.928 zaraženih, a testirano je 11.699 osoba. Procenat zaražavanja iznosi 16,48 odsto.

Na respiratoru je 129 pacijenata, a hospitalizovano je 3.832. Od početka epidemije testirano je 2.753.786, pozitivno je bilo 417.871, a preminulo je 4.199 osoba.

Imamo 126.149 revakcinisanih, 583.989 onih koji su vakcinisani.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mislim

    12. februar 2021 | 17:16

    Za skijalista, spomenike, izbore i derbije gospodin nema komentara. Ali ima obraza da iskomentarise svoje kolege u crvenoj zoni i njihovo navodno ispijanje kafice na pauzi. Bas realan neki gospodin...

  • Lesa

    12. februar 2021 | 16:36

    Koga vise briga sta Prica ovaj dotični. Sve bih nas zatvorio cipovao,. Samo se on spominje. Sramota.

  • Ja

    12. februar 2021 | 16:05

    Krizni stab ce 'udariti po dzepu' obicnog malog preduzetni koji zivi od tog jednog restorana, a za ovakve nema komentara.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>