• 0

Koliko vredi akcija zrenjaninskog Dijamanta i da li će menjati koncept poslovanja?

Isplata je u kešu

  • 0
Ulje kuvanje poskupljenje

Foto: Shutterstock

Fortenova grupa koja zajednički deluje sa Agrokorom ponudila je da preuzme 3,85 odsto vlasništva odnosno 10,5 hiljada akcija zrenjaninskog Dijamanta i tako postane jedini vlasnik te fabrike, navodi se u dokumentu objavljenom na Beogradskoj berzi.

Agrokor poseduju 96,15 procenata akcija, u vlasništvu Dijamanta je 3,18 procenata a vlasnici ostatka akcija su druga fizička i pravna lica.

Za svaku od akcija deoničko društvo za upravljanje Fortenova grupa koja je u Hrvatskoj nastala posle kraha Agrokora ponudila je 31,9 hiljada dinara. Ponuda Fortenove za preuzimanje akcija biće otvorena do 10. marta a isplata je isključivo u gotovom novcu.

Dijamant je proizvođač ulja, masti i margarina a u ponudi se navodi da će osnovna delatnost te firme neće biti menjanja, poslovanje će biti unapređeno a namera je da se investira u dalji strateški razvoj.

Dodaje se da realizacija strateških planova neće uticati na politiku zapošljavanja i radnopravni status radnika, uključujući i njihov materijalni položaj.

Video: Kako da napravite roštilj od starog bureta za ulje

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke