• 0

Koliko vredi akcija zrenjaninskog Dijamanta i da li će menjati koncept poslovanja?

Isplata je u kešu

  • 0
Ulje kuvanje poskupljenje Foto: Shutterstock

Fortenova grupa koja zajednički deluje sa Agrokorom ponudila je da preuzme 3,85 odsto vlasništva odnosno 10,5 hiljada akcija zrenjaninskog Dijamanta i tako postane jedini vlasnik te fabrike, navodi se u dokumentu objavljenom na Beogradskoj berzi.

Agrokor poseduju 96,15 procenata akcija, u vlasništvu Dijamanta je 3,18 procenata a vlasnici ostatka akcija su druga fizička i pravna lica.

Za svaku od akcija deoničko društvo za upravljanje Fortenova grupa koja je u Hrvatskoj nastala posle kraha Agrokora ponudila je 31,9 hiljada dinara. Ponuda Fortenove za preuzimanje akcija biće otvorena do 10. marta a isplata je isključivo u gotovom novcu.

Dijamant je proizvođač ulja, masti i margarina a u ponudi se navodi da će osnovna delatnost te firme neće biti menjanja, poslovanje će biti unapređeno a namera je da se investira u dalji strateški razvoj.

Dodaje se da realizacija strateških planova neće uticati na politiku zapošljavanja i radnopravni status radnika, uključujući i njihov materijalni položaj.

Video: Kako da napravite roštilj od starog bureta za ulje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>