• 32

Prodata zgrada BIGZ-a, kupili je Rusi koji su uzeli "Beograđanku"

Posle Palate Beograd, još jedna znamenitost glavnog grada će konačno biti rekonstruisana

  • 32
bigz

Marera Properties/Foto: Promo

Marera Real Estate Partners je kupila zgradu BIGZ-a, potvrđeno je za naš portal. Podsetimo, kako je Telegraf Biznis prvi pisao, reč je o kompaniji koja će obnoviti i zgradu Beograđanke.

- Nakon hvaljene transformacije bivše fabrike Beko u današnji Kalemegdan biznis centar i paralelno sa pretvaranjem Palate Beograd u najmodernije kancelarijske prostore, Marera započinje novi projekat sa kompanijom „Aleksandar gradnja“. Firma MPP BIGZ, u kojoj obe strane imaju po 50 odsto učešća, novi je vlasnik BIGZ-a - navode.

Kako je u pitanju antologijsko delo srpske moderne arhitekture, kompanija će tesno sarađivati sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture grada Beograda na očuvanju autentičnog izgleda projekta Dragiše Brašovana.

- Ovo monumentalno zdanje ima preko 40.000m2, od čega je nešto preko polovine upotrebnog prostora usled impresivno projektovanih hodnika i stepenišnih zona. Što se tiče dizajna kancelarijskog prostora srpsko tržište uveliko prepoznaje Mareru po savremenosti, inovacijama i funkcionalnosti najvišeg nivoa. Ulazak u ovaj projekat sa „Aleksandar gradnjom“ doprineće efikasnosti njegove realizacije, a ujedno otvara vrata novim saradnjama i partnerstvima -  izjavila je Milana Srećkov, direktorka kompanije.

Prema njenim rečima, na domaćem tržištu nekretnina kancelarijski segment je daleko od zasićenog i tu vide prostor za nove investicije.

- Nastavićemo da širimo naš portfolio objekata komercijalne namene, kako samostalno tako i u partnerskim odnosima - navode.

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa divljaju?

(V.B.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RODJAK

    Rusi ha ha koja prica

  • Mina

    Konačno! A u Bigzu sada... Leglo svega i svačega. Prljavo i neuglednih wc-a. 🙄🥺😁

  • Srbin

    Hoce li nesto ostati iza ovih sto pripada nama gradjanima Srbije ?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke