• 19

Odlučeno da li će biti skraćenja radnog vremena kafića i restorana

Apel je da svi poštujemo mere kako se zaraza ne bi širila

  • 19
kafić Foto: Unsplash

Iako je Krizni štab najavio ranije danas da postoji mogućnost da se mere pooštre ako se epidemiološka situacija pogorša, i da bi u tom smislu, kafiće i restorane čekale nove mere, na konferenciji za medije je rečeno da to toga zasad neće doći. 

Kako je odlučio Krizni štab, trenutno mere ostaju na snazi, i neće biti skraćenja radnog vremena ugostitelja niti dopunskog smanjivanje popunjenosti kapaciteta turističkih objekata.

Za to su se zalagali i predstavnici privrede ali i Grada Beograda. 

Predstavnici Privredne Komore Srbije i Grada Beograda rekli su da će oni ipak tražiti da se ne skraćuje radno vreme ugostiteljskih objekata, jer bi to ugrozilo više od 40.000 radnika koliko radi u toj industriji. 

Ipak, naveli su da će podržati predlog da se povećaju kazne za one koji ne budu poštovali mere.

Govoreći o kršenju mera, pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa Zoran Gojković rekao je da su inspekcije u prethodna četiri dana izvršila 1581 nadzor i to najviše u centralnoj Srbiji. Istakao je da su se mere najviše kršile na tri planine - Divčibare, Zlatibor i Kopaonik.

Kako je istakao, napisane su mandatne odnosno prekršajne kazne, ali je bilo i pražnjenja objekata.

- Za više od 20 odsto objekata izrečene mandantne, prekršajne kazne, došlo i do pražnjenja kompletnih objekata zbog nepoštovanja distance. Inspekcija će nastaviti da prate situaciju - rekao je on.

Video: Gojković upozorio: Ako se brojevi ne smanje, uvešćemo nove mere

(Telergaf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viki

    19. februar 2021 | 16:50

    Vazno da su se naprednjaci gurali oko Vucica I spomenika, da je u hramu bilo guzve. Kad partijasi I popovi organizuju rejv onda moze.

  • Hm

    19. februar 2021 | 18:00

    Sta da radimo ako se ,ne daj Boze,patrijarh razboli ? Bila je guzva ,ljudi bez maski ,ljubljenje tri puta po Srpski ,ljubljenje ruke ...???? Hoce li i u tim slucaju biti krivi kafici ,restorani ?

  • zeljko

    19. februar 2021 | 17:54

    Naravno da nece,drzavi treba novac od PDV. Pogledajte skijalista kod nas,ogromne guzve,dok u ostalim zemljama sve zatvoreno. Tako rade normalne zemlje.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>