• 11

Ko nema uplaćen smeštaj u hotelu, neće dobiti ni piće: Kreće kontrola svih ski centara, oštrije mere

Akcenat u kontrolisanju poštovanja ove mere biće u najvećim ski centrima u Srbiji

 • 11
Skijališta kafići Kopaonik hrana

Foto: Skijališta Srbije, Shutterstock

Da li će i kako raditi skijališta za predstojeći vikend bila je glavna tema tokom nedelje jer je Krizni štab najavio pooštravanje mera. Upravo je na sednici doneta odluka da neće biti potpunog zatvaranja skijališta, ali će raditi po posebnom režimu. 

To znači, da hrana u planinskim centrima može da se služi isključivo na otvorenom i to do 14 časova. 

Dakle, neće biti potpunog zatvaranja žičara, ali će pooštrene mere morati da se poštuju. Što se tiče ugostiteljskih objekata u ski centrima, kako samostalnim tako i onim u okviru hotela, osluženje hrane i pića tokom vikenda biće  dozvoljeno samo na otvorenom – u baštama. Šalter usluga za objekte na stazama je takođe moguća samo do 14h.

Objekti iz oblasti ugostiteljstva dostavu hrane i pića mogu vršiti 24 časa dnevno.

Hoteli u čitavoj zemlji mogu vršiti delatnosti služenja hrane i pića u svojim restoranima i kafe barovima takođe do 14 časova svim građanima. Od 14 do 22 časa, ova usluga dozvoljena je samo i isključivo osobama koje imaju uplaćen smeštaj u tom hotelu ili nekom drugom kategorizovanom smeštaju.

Ovo znači da osobe koje nemaju prijavljen boravak u hotelu ne mogu biti uslužene u hotelskim kafićima i restoranima u subotu i nedelju posle 14 časova.

Akcenat u kontrolisanju poštovanja ove mere biće u najvećim ski centrima u Srbiji.

Podsetimo, nadležni su više puta apelovali prethodnih dana da se poštuju mere na planinama u Srbiji. Najavljena je i jača kontrola. 

Tržni centri, prodavnice neprehrambene delatnosti, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane, fitnes centri, baloni za fudbal i druge sportove – za dane vikenda radiće takodje od 6 do 14h.

Video: Kako na skijanje ovog vikenda: Donete nove mere koje važe 2 dana u Srbiji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Миле

  Ала сте им запретили.....

  3
  0

  Podelite komentar

 • Vuk

  Hahaha, šta lažete. Imam svoje "agente", obavestiće me, i slike ću objaviti.

  4
  1

  Podelite komentar

 • Seep

  Koga vi vise pravite budalama morate da isplatite zicaru u prvoj godini e voleo bih da naredne 3 godine bude sve zatvoreno

  8
  3

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke