• 17

Moguće zatvaranje skijališta za vikend, tržni centri radili bi do 16h

"Moramo da obezbedimo da život teče, a da druge mere, pa i prinude, budu sprovedene", rekao je predstavnik Kriznog štaba

  • 17
Skijališta Srbije Foto: Skijališta Srbije

U narednim danima će se pratiti epidemiološku situacija, i na osnovu toga će biti doneta odluka o pooštravanju mera. U tom smislu, Krizni štab će odlučivati o zatvaranju skijališta. 

Kako je rekao Prof. dr Branislav Tiodorović gostujući na TV Prva, ta mera bi se verovatno odnosila na predstojeći vikend, uz dodatnu kontrolu poštovanja mera.

- Taj vikend je nakritičniji, zbog povećanog broja gostiju. Ako bismo zatvorili skijališta, ostali bi verovatno da rade restorani u planinskim centrima, i slični objekti, uz naravno, jaču kontrolu poštovanja mera - naveo je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, logično je da bi zatvaranje žičare značilo manje interesovanje za planinski centar, ali će se gledati da to toga ne dođe.

On je rekao i da će povećana kontrola u zimskim centrima biti pojačana posebno na Kopaoniku i Zlatiboru, budući da, kako je rekao, odatle dolazi najveći broj obolelih od korona virusa

- Razmišlja se i o tome da radno vreme tržnih centara bude skraćeno do 16 časova vikendom - kazao je Tiodorović ranije danas za Telegraf. 

Tiodorivić je istakao da neće biti zatvaranja ugostiteljskih objekata u Beogradu zasad.

Video: Pojačan nadzor u školama, o merama za vikend u petak: Medicinski deo štaba za zatvaranje na 5 dana

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    24. februar 2021 | 11:08

    Ahahaha koga bre zasmejavate pa nećete smeti da pipnete pogotovo Kopaonik.

  • duca

    24. februar 2021 | 10:52

    Bio sam prosle sedmice na KOP-u i smatram da nije problem skijaliste odnosno samo skijanje, nego guzve u lokalima u zatvorenom prostoru. Svaki dan od 15 h krecu svirke u lokalima na stazama. Tamo je glava na glavu, mere nikakve. Zabranite boravak u lokalima a ko god ima bastu moze da radi i da ljudi mogu da skijaju. Takodje mnogi aranzmani su prodati , kupljeni ski pasovi , kako smenski tako i godisnji.

  • Sasa

    24. februar 2021 | 11:50

    Sada su problem skijasi na otvorenom. Zasto se neko ne oglasi o skupu u Novom Sadu kada je bilo vise od 10.000 ljudi, kada je umro Djordje Balasevic??? Ako se zatvore zicare na Kopaoniku, svi skijasi koju su na planini ce ici u kafice i restorane, pa ce se napraviti jos gori problem.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>