• 6

Odobren Bajdenov paket pomoći od 1.900 milijardi za ugrožene pandemijom

, Telegraf Biznis

Nakon odobrenja Bajdenov zakon o pomoći za ugrožene pandemijom prosleđen je u dalju proceduru Senatu

  • 6
Joe Biden, Džo Bajden

Foto: Tanjug/AP

Predstavnički dom američkog Kongresa izglasao je danas paket novčane pomoći od 1.900 milijardi dolara za ugrožene pandemijom korona virusa koji je predložio predsednik SAD Džozef Bajden.

U Predstavničkom domu se glasalo po partijskim linijama, 219 za, 212 protiv predloga, pa je nakon odobrenja Bajdenov zakon o pomoći za ugrožene pandemijom prosleđen u dalju proceduru Senatu gde se očekuje pravni manevar demokrata s ciljem da ova mera bude konačno usvojena i bez podrške republikanaca, prenosi Rojters.

- Američki narod mora da zna da je njihova vlada tu zbog njih - izjavila je predsedavajuća Predstavničkog doma, demokratkinja Nensi Pelosi.

Lider republikanske manjine Kevin Mekarti izjavio je da Bajdenov predlog predstavlja "razbacivanje novcem bez odgovornosti".

Paketom se obezbeđuje 1.400 američkih dolara direktnih isplata pojedincima i hitna finansijska pomoć domaćinstvima, malim preduzećima i lokalnim vlastima i vladama saveznih država, preneo je Glas Amerike.

Predviđene su naknade za nezaposlene, poreske olakšice za građane s nižim prihodima, dodaci za porodice s decom, ali i pomoć poslovnom sektoru, pre svih ugostiteljstvu, turizmu i avio industriji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SB

    bajdenov ludacki pogled kao i njegovi nekontrolisani pokreti odaju jednu neuracunljivu i bolesnu osobu. Njegovom mozgu je rok trajanja istekao jos pri samom rodjenju tako da je za njega idealno mesto pored stado ovaca ali samo nacrtanih na zidu da ih ne izgubi. Velika je pretnja za ceo svet.

  • Nikola

    Nije proslo ni 24h od napada na Siriju a vec radi stamparija. Ovo je pravi genocid sta amerika radi nad ostatkom sveta!

  • DrNo

    Odakle!!??Štamparija znači radi 24/7 balon ekonomija na delu kao i do sada!Počeo napad na jadnu Siriju pa se odmah štampaju pare bravo teroristi najveci na svetu!A svi ostali neka ćute i nemo posmatraju ni oni nisu nista bolji od ovih zlikovaca!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke