• 0

Više od 800 privrednika iskoristilo pogodnosti "free covid" zone: Tako štede i vreme i novac

Ističu da je ova usluga PKS jedan od načina da se u vreme krize, uz uvažavanje mera, privredi olakša poslovanje i ubrzaju se neophodne procedure

  • 0
businessman, biznismen

Foto: Freepik.com

Prošlo je nešto više od mesec dana okako je pokrenut servis Privredne komore Srbije inocovid.pks.rs, a 830 privrednika iz skoro 550 kompanija iz Srbije i sveta iskoristilo je pogodnosti da uđu u našu zemlju bez PCR testa.

Treba da urade brzi antigenski test u nekoj od srpskih referentnih laboratorija i po dobijanju rezultata mogu da nastave planirane poslovne aktivnosti.

Uz najavu Komori i popunjen onlajn upitnik, po olakšanoj proceduri privrednici mogu da uđu u Srbiju, i u roku od 24 sata - pribave i dostave negativan brzi antigenski test na prisustvo virusa SARS-Cov-2. Potrebno je samo da rezultat testa pošalju na mejl inocovid19@pks.rs.

Privrednici ističu da je ova usluga jedan od načina da se u vreme pandemije i globalne zdravstvene krize, uz uvažavanje epidemioloških mera, privredi olakša poslovanje i ubrzaju se neophodne procedure i formalnosti.

Biznismeni iz celog sveta, predstavnici kompanija koje posluju u Srbiji, kao i oni privrednici koji dolaze zbog budućih poslovnih aranžmana, uz podršku PKS i servis inocovid.pks.rs mogu da završe poslove uz manje troškova i uštedu vremena.

Video: Mali: Ako firme žele pomoć imaju jedan uslov, da ne otpuste 10 odsto radnika

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari