• 3

Da li će "To Montenegro" biti spreman za leto? Još nije predat zahtev za dobijanje dozvola za rad

Vlada Crne Gore je sredinom januara donela odluku o osnivanju novog nacionalnog avio-prevoznika

  • 3
avion

Foto: Freepik.com

Crnogorska državna kompanija "ToMontenegro" Agenciji za civilno vazduhoplovstvo (ACV) još nije predala zahtev za dobijanje dve dozvole, koje su potrebne da bi mogla da počne sa radom.

To je zvanično saopšteno "Vijestima" iz ove agencije, a prenosi Bankar.me. Pravno ili fizičko lice koje namerava da se bavi komercijalnim prevozom putnika i stvari - mora da ispuni uslove za dobijanje sertifikata vazdušnog operatera (AOC) i operativne licence.

"Agenciji, zaključno sa današnjim datumom, nije stigao zahtev kompanije ToMontenegro za dobijanje sertifikata vazdušnog operatera i operativne licence", kažu iz Agencije.

Podsećamo, Vlada Crne Gore je sredinom januara donela odluku o osnivanju novog nacionalnog avio-prevoznika, sa najavom da bi letovi mogli da startuju do početka leta.

Iz ACV je ranije za "Vijesti" objašnjeno da se čitav proces osnivanja nove kompanije može završiti u roku od tri do šest meseci, ali pod uslovom da je aplikant u proces dobijanja dozvola od ACV - ušao dobro spreman.

Operater sa AOC-om bez operativne licence ne može obavljati komercijalni vazdušni prevoz, a jedan od uslova za operativnu licencu je da operater ima obezbeđena finansijska sredstva za pokriće fiksnih troškova i troškova poslovanja - za prva tri meseca od početka obavljanja komercijalnog vazdušnog prevoza.

Mimo toga, treba da je 24 meseca od otpočinjanja obavljanja komercijalnog vazdušnog prevoza subjekat sposoban da ispunjava svoje stvarne i moguće obaveze koje su realno procenjene.

Video: Gasi se Montenegro Airlines-a, njen pilot se na najemotivniji način oprostio - u obliku srca!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    28. februar 2021 | 18:19

    Srbijo gledaj svoja posla.

  • Johan

    28. februar 2021 | 18:45

    Er Srbija prema postojećem ugovoru u slučaju prestanka rada Montenegro erlajnsa preuzima sve njihove letove tako da naša aviokompanija ima tu ekskluzivu i obavlja će te letove dok se ne registruje nova Montenegro erlajns.

  • Lejla

    28. februar 2021 | 18:18

    Zagrlila Podgoricu crna noć, za Beograd moram poć...To Montenegro pretiče sve, aerodrom Tesla čeka me...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>