• 0

Počelo i preuzimanje: Pejpal kupio kompaniju koja se bavi kropto - valutama

Cena je navodno 500 miliona dolara

  • 0
Paypal, bitcoin

Foto: Shutterstock, Pixabay

Američka kompanija za onlajn plaćanja PejPal je u procesu kupovine izraelske tehnološke firme Kurv, koja upravlja bezbednim deponovanjem kripto valuta, objavljeno je na veb sajtu KoinDeska, njujorške platforme za trgovanje digitalnim novcem.

Izraelski informativni portal Kalkalist izvestio je da se Kurv prodaje za iznos između 200 i 300 miliona dolara, ne imenjujući kupca, navodi KoinDesk dodajući, međutim, da tri izvora ove trgovinske platforme, koja su upoznata sa dešavanjem, tvrde da cena iznosi 500 miliona dolara.

Nekoliko ljudi iz sfere kriptovaluta kažu da je PejPal, koji je na ovo tržište ušao prošle godine, obratio pažnju na Kurv nakon što su prošle godine propali njegovi razgovori o kupovini kripto kastodi i trgovačke kompanije BitGo.

PejPal je nudio tada 750 miliona dolara u gotovini za BitGo, navode za KoinDesk dva izvora upoznata sa pregovorima.

Kurv je do danas prikupio na tržištu kapitala preko 30 miliona dolara, kako bi ojačao usluge u uslovima rasta institucionalne potražnje, a među njegovim investitorima su i kompanije Koinbejs Venčer i Didžital Karensi grupa.

PejPal je, inače, ušao u partnerstvo s njujorškom firmom Pakos kako bi nudio usluge direktne kupovine kriptovaluta milionima svojih amerčkih korisnika, a prošlog meseca je najavio da će uskoro kripto usluge ponuditi i u Ujedinjeno, Kraljevstvu.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>