• 3

Firme moraju jednako da plaćaju oba pola, kolege će smeti da znaju nivo vaše zarade

"Jednaka plata za jednak posao" je princip na koji Unija sada stavlja akcenat

  • 3
Novac

Foto: Shutterstock

Rodna ravnopravnost sve je učestalija tema, posebno u EU, a Evropska komisija namerava da uvede regulativu koja se prevashodno tiče velikih kompanija.

Naime, zahtevaće od njih da objave plate muškaraca i žena, kako bi se smanjio jaz u zaradama, među polovima. Strani mediji pišu da bi Brisel trebalo da objavi niz obveznih mera kako bi se smanjila ova nejednakost, a podsećamo, jaz u platama je 2018. iznosio 14,1 odsto u korist jačeg pola.

Takođe, kompanije u skladu sa novim normama neće smeti da pitaju kandidate za posao kolika im je bila prethodna plata. Predložena direktiva zahtevaće od svih 27 članica uvođenje ovih strožih pravila, u firmama koja zapošljavaju više od 250 radnika.

Dok je praksa do sada bila da se "ćuti" u plati, kako u svetu, tako i kod nas, radnici iz EU će ubuduće imati pravo da znaju kolika je plata njihovih kolega. Takođe, imaće pravo na kompenzaciju u slučaju diskriminacije u primanjima.

"Jednaka plata za jednak posao" je princip na koji Unija sada stavlja akcenat. Članice će morati da odluče kakvi će biti penali za kompanije koje odbiju da poštuju ove regulative, a jedna od opcija su novčane kazne.

Video: Mali: Ako firme žele pomoć imaju jedan uslov, da ne otpuste 10 odsto radnika

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    Tako i treba da bude, svima jednako, npr ako radimo isti posao zasto muskarac da prima vise, tipa oboje na kasi, salteru, pa npr programiranje, graficki dizajn, po cemu taj neko s obzirom na pol da prima vise, nije fer, nema logicnog objasnjenja...

  • Pančevac

    I obavezno ista nadoknada i za vreme služenja obaveznog vojnog roka.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke