• 4

"Croatia, your new office": Komšije pokrenule agresivnu kampanju, olakšice za strance koji se dosele

Odakle biste vi voleli da radite ove godine?

  • 4
digitalni nomad, laptop, rad na daljinu, posao

Foto: Pixabay

Hrvatska je jedna od prvih članica Evropske unije koja je regulisala jednogodišnji privremeni boravak za digitalne nomade.

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) pokrenula je novu promotivnu kampanju “Croatia, your new office!” s ciljem pozicioniranja Hrvatske kao atraktivne i dobro pripremljene destinacije za digitalne nomade.

Oglašivačka kampanja će se, uz PR i medijske aktivnosti, sprovoditi i na Facebooku i Twitteru, s posebnim fokusom na tržišta SAD-a, Kanade i Ujedinjenog Kraljevstva. U sklopu kampanje na web stranici croatia.hr, zajedno s Ministarstvom turizma i sporta, kreirana je posebna podstranica Croatia your new office na engleskom jeziku koja sadrži sve važne informacije vezane uz prijave i boravak digitalnih nomada u Hrvatskoj.

Iz HTZ-a su podsetili da je Hrvatski sabor usvojio Zakon o strancima prema kojem se “digitalnim nomadima” može odobriti privremeni boravak u zemlji u trajanju do godine dana.

Podsetimo, vodeći svetski brand turističkih vodiča Lonely Planet svoj nedavni članak posvetio je upravo temi digitalnih nomada i uslovima koje stranci moraju da ispune kako bi u Hrvatskoj proveli godinu dana u statusu digitalnih nomada, a ugledni časopis Forbes je u francuskom i američkom izdanju objavio članak o Hrvatskoj kao poželjnoj i otvorenoj destinaciji za digitalne nomade.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milan

    Ništa loše vam se neće desiti u Hrvatskoj u ovom slučaju , posebno ako donesete lepe pare . Nepoželjni su samo hrvatski državljani srpske nacionalnosti koji traže svoja prava . Od svih odredbi iz Ustava SRH , devedesetih je prva izbrisana definicija te države . " SRH je drzava hrvatskog i srpskog naroda ..." i to uz kršenje dvodomnosti . Tako je konstitutivni narod proglašen za nacionalnu manjinu , a njegova legitimna borba za oduzeta prava , pobunom i agresijom . Po tom apsurdnom osnovu osuđeno je mnogo ljudi . Većina statusnih i egzistencijalnih pitanja srpskog dela stanovništva je sa političkog prebačeno na puki administrativni teren , a tu su Hrvati nenadmašni . Otkup stanova za nosioce stanarskog prava je izveden u kratkom roku , neposredno posle " Oluje " i zaključeno da srpski deo stanovništva " nije zainteresovan" . Ostadoše moji roditelji bez stana u Dalmaciji , al' , kažeš , bar je glava na ramenu . Ostala je i dedina kuća , pa ćemo boraviti u njoj . Vidi čuda , ne može ! Kuća je uredno spaljena posle čuvene oslobodilačke akcije u avgustu 1995. Dobro , smirile su se strasti , tražićemo obnovu . " Ne može to tek tako" , kažu čuveni poštovaoci reda u hrvatskim institucijama . Imate stan ! I tako u krug , preko 25 godina . Za Hrvate bi samo neko ko ih ne zna " dao neku paru " . Nažalost i mnogi Srbi .

  • sale

    Nebih tamo isao i da mi plate

  • Aleksa

    Srbija bi bila idealna destinacija as digitalne fri lensere jer bi zakupljivali životni prostor i trošili na hranu, provod...... Medjutim naša vlast tera I ove naše napolje.....🤣

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke