• 91
 ≫ 

Kafići i restorani neće raditi za vikend: Pooštrene mere, izuzetak prodavnice, pumpe i dostava hrane

 ≫ 

Donete strože mere

  • 91
Beograd, vikend, korona mere Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Na sednici Kriznog štaba usvojene su mere za predstojeći vikend prema kojima u subotu i u nedelju ništa neće raditi osim prodavnica prehrane, apoteka, zdravstvenih ustanova, benzinskih pumpi za točenje goriva, kioska i dostave hrane.

Za razliku od prethodnog vikenda, mere stupaju na snagu večeras u ponoć.

U nastavku su detaljno pobrojani oni objekti na koje se ovo ograničenje rada predstojećeg vikenda ne odnosi i kojima je dozvoljeno da rade i tokom vikenda.

- Apoteke, ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije

- Trgovinski objekti u kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda

- Samostalni maloprodajni objekti u kojima se kupovina obavlja bez ulaska u objekat – kiosci i trafike

- Objekti i radnje u kojima se pružaju usluge koje ne zahtevaju dugotrajno prisustvo korisnika i u kojima je kontakt ograničenog trajanja, poput obućara, staklorezaca, krojačkih radnji

- Benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva

- Restorani i barovi u okviru hotelskih i drugih kategorizovanih smeštaja isključivo za goste koji imaju prijavljen boravak u tom hotelu

- Sportski objekti za pripremu i održavanje registrovanih takmičenja u okviru nadležnih nacionalnih sportskih saveza

Bitne napomene su da šalter prodaje hrane u restoranima, kao ni šalter prodaja kafe i pića u lokalima na šetalištima nije dozvoljena.

Nema ni manifestacija

Takođe, sve manifestacije su ovog vikenda suspendovane, saopštio je posle sednice pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

- Tokom vikenda se neće održavati ništa što je vezano za kulturu - rekao je Gojkvoić dodajući da će pojedine sportske manifestacije održati, ako otkazivanje ne dozvoljava sistem takmičenja, ali bez publike.

Gojković je rekao i da se sledeće nedelje nastavlja onlajn nastava u srednjim školama, kao i da će na onlajn nastavu preći i stariji razredi osnovnih škola.

U Palati Srbija u 11 sati počela je sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, na kojoj su donete strože mere za predstojeći vikend.

Prethodnog vikenda je sve radilo do 12 sati u subotu, a tada su zatvorena vrata svih ugostiteljskih objekata i tržnih centara, sve do ponedeljka u 6 sati.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baxter

    12. mart 2021 | 12:49

    Extra, pitam kevu i caleta prosle nedelje gde ce popodne, kaze idemo malo prosetamo do DISa i tamo malo prozujimo da vidimo koga ima :))) Znaci i ovaj vikend zurke su po marketima...

  • Samo iskreno

    12. mart 2021 | 12:27

    Uh kakve mere nemojte molim Vas ovako ostre. Smesnooo

  • ime

    12. mart 2021 | 12:27

    Stampedo na samoposluge opet za vikend, kao proslu nedelju!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>