• 27

Drugi dan vikenda protiče u znaku novih, strožih mera: Rade marketi, trafike, apoteke, pumpe

Na sednici Kriznog štaba su pre dva dana donete nove, strože mere, koje ostaju na snazi do sutra

  • 27
hrana, kupovina

Foto: Freepik

Usled pogoršanja situacije vezane za virus korona u Srbiji, Krizni štab je odlučio da tekući vikend proprate strože mere, kako bi se spečilo dalje širenje zaraze.

Shodno tome, u petak su do ponedeljka svoja vrata zatvorili svi neesencijalni objekti, među kojima su kafići, restorani, teretane, butici. Podsećamo, prošle subote im je bilo dozvoljeno da rade do 12 sati.

Sada je rad obustavljen tokom celog vikenda, a juče i danas radili su, odnosno rade samo supermarketi, pijace u sastavu JKP "Gradske pijace", apoteke, zdravstvene ustanove (ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije), pumpe, trafike i dostava hrane.

Treba pomenuti i da, iako su tržni centri generalno zatvoreni (većina radnji u njima), otvoreni su objekti koji prodaju hranu i lekove. Takođe, odložene su sve manifestacije predviđene za ovaj vikend, 13. i 14. mart.

Ono što drugog dana ovog vikenda ostaje na snazi jeste da mogu da rade samo radnje u kojima se pružaju usluge koje ne zahtevaju dugotrajno prisustvo korisnika (npr. krojač, obućar), restorani i barovi u okviru hotelskih i drugih kategorizovanih smeštaja (samo za goste), dok šalter prodaja kafe i pića u lokalima na šetalištima nije dozvoljena.

Od sutra sa radom nastavljaju svi objekti kojima je ovog vikenda rad bio onemogućen, ali je radno vreme i dalje skraćeno sa 22h na 20 časova (izuzev marketa, apoteka), kao što je slučaj u tržnim centrima. S druge strane, šoping molovi koji su pre mera otvarali svoja vrata tek u 10 sati ujutru, sada to čine u 9 časova.

Video: Džez na ulicama Beograda: Ulični svirači ulepšali subotnji dan

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    14. mart 2021 | 10:04

    POTROSACKA KORPA KAO IZ FILMA !!!!

  • Mile

    14. mart 2021 | 09:55

    A nelegalni buvljak u Zemunu krcat, na hiljade ljudi i nigde komunalne ni policije.

  • Sanja

    14. mart 2021 | 11:56

    U Lidlu,Maxiju,Rodi,Idei -nema korone! Tako kaze krizni stab! Vazno da su zatvorene sve srpske radnje koje pune budzet! Ova vlast ubija sve srpsko,samo stranci i migranti su vazni!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>