≫ 

Kafići i restorani zatvoreni od sutra: Šta, kada i tačno radi narednih dana?

 ≫ 

Kako će raditi pošte, banke?

Znak zatvoreno, radnja, prodavnica Foto: Shutterstock

Krizni štab je doneo odluku, od sutra će u Srbiji sve biti zatvoreno kao što je bio slučaj prethodnih vikenda. To znači da osim prehrambenih prodavnica, apoteka i pumpi, gotovo ništa neće raditi.

Sve državne institucije do ponedeljka nastavljaju da rade, kao i pošte i banke, proizvodni pogoni i kapaciteti. 

Premijerka Ana Brnabić, govoreći pred novinarima posle sednice Kriznog štaba, navela je da će se verovatno insistirati da se zatvore skijališta u Srbiji. 

Izjavilaje da će na skijalištima svi restorani i kafići biti zatvoreni, izuzev u hotelima gde će biti otvoreni samo za goste.

Brnabić je istakla i da će se pojačati inspekcije u skijalištima.

- Skijališta rade, iako je Krizni štab zahtevao da se u potpunosti zatvore. Mislim da nije realno da se neko zarazi na stazi, već se to događa u kafićima i restoranima. Mi ćemo sada zatvoriti kafiće i restorane, kao što je bilo za vikend - rekla je Brnabić.

Ona je ponovila da je reč o kompromisu, ali i da veruje da će Krizni štab insistirati da se skijališta zatvore u potpunosti.

Doktor Kon je pojasnio da narednih dana važe iste mere kao tokom prethodnog vikenda, i istakao da je to kompromisno rešenje između medicinskog i ekonomskog dela Kriznog štaba.

Skijališta kafići Foto: Pixabay, Shutterstock

- Sa ovog dela koji više razmišlja o ekonomskom efektu oni misle da ovo nije kompromis, nego rešenje. Dok mi iz medicinskog dela smatramo da ovo nije rešenje. Dakle to je kompromis, koji ne zadovoljava ni jednu stranu, ali je trenutno najbolje rešenje - kazao je Kon

Šta je ranije radilo:

- Ograničenje se ne odnosi na apoteke, ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije.

- Mogu da rade trgovinski objekti u kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda

- Mogu da rade samostalni maloprodajni objekti u kojima se kupovina obavlja bez ulaska u objekat (odnosno kiosci i trafike)

- Dozvoljen je rad i objektima i radnjama u kojima se pružaju usluge koje ne zahtevaju dugotrajno prisustvo korisnika i u kojima je kontakt ograničenog trajanja, poput obućara, staklorezaca, krojačkih radnji

- Radiće i benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva

- Restorani i barovi u okviru hotelskih i drugih kategorizovanih smeštaja radiće isključivo za goste koji imaju prijavljen boravak u tom hotelu

- Ograničenje se ne odnosi na sportske objekte za pripremu i održavanje registrovanih takmičenja u okviru nadležnih nacionalnih sportskih saveza.

Video: Brnbaić o zatvranju skijališta i novim oštrijim merama

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    16. mart 2021 | 12:18

    Predsednice vlade, Vi terate cirkus sa nama...kažete radiće kafići i restorani u hotelima ali samo za prijavljene goste!!! a u hotelu 500 prijavljenih, i tu jelte ne mogu da se zaraze, ali zato mogu u maloj brzoj hrani na šalteru...

  • Warhammer

    16. mart 2021 | 09:58

    Da ste radili svoj posao kako treba,do ovoga ne bi doslo.Ali neeee,tatina i mamina deca moraju da prave zurkice po Kopaoniku i Zlatiboru,i niko ne sme da ih uznemirava..

  • Kursumlija

    16. mart 2021 | 09:23

    E sad pevajte pevaci i pravite zurke!!!i mi sada zbog vas ispastamo!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>