• 3

Azotara ponuđena na prodaju, drugi put ostala bez kupca: Niko neće opremu ni mehanizaciju

, Telegraf Biznis

Azotara je ponuđena sa mehanizacijom, opremom, zalihama materijala i potraživanjima...

  • 3
azot

Foto: Pixabay

HIP Azotara u stečaju ponuđena po početnoj ceni od 2,33 milijarde dinara ostala je neprodata, jer za tu kompaniju niko nije pokazao interesovanje, objavljeno je danas.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika obavestila je da je prodaja Azotare kao pravnog lica neuspešna, jer u datom roku nije uplaćen nijedan depozit, niti prikazana ijedna bankarska garancija.

Prodaja Azotara bila je predviđena metodom javnog nadmetanja. Prethodno ranije ove godine fabrika veštačkog đubriva za poljoprivrede je bila nuđena po početnoj ceni od 5,8 milijardi dinara, ali zainteresovanih nije bilo.

Kompleks HIP Azotare u Pančevu obuhvata fabrike amonijaka, azota, kao i đubriva AN, KAN, HPK i Karbamid, objekte energetike, uprave, laboratorije.

Azotara je ponuđena sa mehanizacijom, opremom, zalihama materijala i potraživanjima.

Kao državno preduzeće Azotara je u stečaj pala septembru 2018. godine, kada je hiljadu radnika ostalo je bez posla. Ranije Azotara je bila neuspešno privatizovana a nalazila se i na listi 24 sporne privatizacije.

U ime država posle raskida privatizacije Azotarom je, do odlaska u stečaj, upravljao Srbijagas.

Video: Mihajlovićeva udaljila Bajatovića sa sastanka

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hmm

    Pa niko normalan nece staro gvozdje da plati kao ispravne masine, cak i da su ispravne, zastarele su i verovatno neupotrebljive, ako nista drugo nisu konkurentne za proizvodnju...

  • dragan

    Cena jedan dinar

  • Lora

    Sve je igra, da bi se prodlo sto jeftinije. Sve prodadose i vas ce uskoro tj vec ste prodati

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke