• 20
 ≫ 

"Zna li neko šta se to deli?": Užičani zbog petodnevnih mera i akcija prave redove ispred marketa

 ≫ 

Dugo se polemiše o tome koliko su mere "zaključavanja" efektivne, budući da se prave redovi ispred marketa, a potom i gužva u samim objektima. Fotografije koje stižu iz ovog dela Srbije govore više od reči...

  • 20
Užice Online Lidl redovi

Foto: Instagram/uzice.online

Otkako su početkom ove nedelje donete nove mere koje, za sada važe pet dana, odnosno do kraja vikenda, tako je očigledno počela da se menja i psihološka percepcija mnogih građana Srbije.

Iako su prehrambene radnje ostale netaknute, tj. izuzete su iz novog plana, na FB grupi i Instagram profilu "Užice.Online", osvanuo je post sa fotografijama na kojima su Užičani, u velikom broju, koji čekaju da uđu u poznati trgovinski lanac.

"Zna li neko šta se to deli?", piše na stranici, u sklopu ove objave.

Budući da su zatvorene sve modne radnje, kafići, restorani, ali i drugi objekti sa neesencijalnom robom - stanovnici ovog grada koriste priliku da u nemačkoj trgovini kupe raznovrsne proizvode široke potrošnje.

S druge strane, od svakog četvrtka u ovoj prodavnici kreće poznata akcija koja traje do srede, a koju Užičani nesumnjivo žele da isprate. "Najpopularnija akcija je akcija četvrtkom, koja počinje svakog četvrtka i traje 7 dana, do naredne srede", navodi se na sajtu.

Tokom vikenda koji je za nama, u Užicu su bile zatvorene zelena i mlečna pijaca, te su iz tog razloga gužve u hipermarketima bile još učestalije. Pijace sada rade, ali su najveća okupljanja, ipak, u hipermarketima, gde možete naći gotovo sve: od hrane, preko kozmetike, do odeće/obuće, i stvari za kuću.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Užice Online (@uzice.online)

 

Ono što je takođe primetno jeste da kupci ovih dana češće svraćaju i na pumpe, ali ne samo da bi sipali gorivo. Koriste priliku da kupe piće, cigarete, slatkiše i grickalice tokom noćnih sati, kada su druge prodavnice zatvorene.

Još jednom apelujemo na sve građane, potrošače, da maksimalno smanje nepotrebne kontakte i čuvaju svoje i tuđe zdravlje, posebno kada je reč o velikim kupovinama koje znaju da potraju. Gotovo svi naši marketi nude i opciju onlajn kupovine, koja je bezbednija u ovim trenucima.

Video: Protest u centru Čačka zbog novih epidemijskih mera, na licu mesta i policija

(Telegraf Biznis/Foto: Užice.Online/Instagram).

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    18. mart 2021 | 13:25

    Svi ovi koji cekaju u ovom redu treba poslati na ispitivanje kod nekog psihijatra..nije vazno da li je pandemija ili ne, koliko moras biti poremecen da stojis u redu i cekas da kupis u ovom slucaju neku glupost..razumela bih da je lek..ali ovo je zaista bolest!sve ih privesti i pravac u neku od kovid bolnica na drustveno korisni rad!

  • Cc

    18. mart 2021 | 12:56

    Pametan krizni stab

  • Sava

    18. mart 2021 | 12:56

    Isto i u N.Sadu.Narod je žestoko oboleo.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>