• 0
 ≫ 

Od početka krize ne lete ka Beogradu: Posle 25 godina, zatvorili su i kancelarije u našoj prestonici

 ≫ 

"Alitalia" je posle 25 godina zatvorila svoju kancelariju u našoj prestonici

  • 0
avion Alitalia

Foto: Pixabay

Beograd je ostao bez predstavništva velike avio-kompanije, nakon što je Alitalia posle 25 godina zatvorila svoju kancelariju u našem glavnom gradu.

Predstavništvo je zatvoreno prošle nedelje, saznaje nezvanično Aviatica.

Kako Aviatica nezvanično saznaje, predstavništvo Alitalije u Beogradu je zatvoreno prošle nedelje, posle više od 25 godina postojanja. Iz ove kompanije nije stiglo nikakvo zvanično saopštenje, ali je agentska mreža u Srbiji iznenada obaveštena o gašenju kancelarije i odmah, potom, počeli su da dobijaju obaveštenja od predstavništva Alitalije u Sofiji, koje je očigledno od sada nadležno i za tržište Srbije.

Alitalia se nalazi na korak od gašenja, nakon što je Evropska komisija dala saglasnost Vladi Italije da bez javnog tendera izvrši tranziciju osnovne letačke delatnosti sa Alitalije na novu kompaniju koja će se zvati ITA (Italia Transporto Aereo).

Ostale, dodatne i sporedne delatnosti će biti izdvojene iz matične kompanije i biće putem tendera ponuđene investitorima. Nova kompanija bi trebalo da poleti već od aprila, mada se jun ili jul od nedavno pominju kao izvesniji. Svi detalji poslovanja još uvek nisu poznati.

Nedavno je u javnost dospeo plan za novu kompaniju koji predviđa smanjenje flote kompanije na 45 aviona i ukidanje velikog broja linija, među kojima su i linije ka Beogradu i drugim gradovima u regionu. Pregovori sa Evropskom komisijom još uvek traju i još nije poznato da li će nova kompanija moći da nastavi da posluje pod istim imenom.

avion Alitalia

Foto: Pixabay

EK se tome decidno protivi i zahteva totalni diskontinuitet nove sa starom kompanijom. Iz najnovijeg izveštaja o napretku pregovora koji se mogao čuti prošle nedelje u italijanskom parlamentu, izgleda da je italijanska strana pristala da odustane od imena Alitalije.

Petogodišnji plan nove reinkarnacije Alitalije je da se postepeno vraća na tržišta sa fokusom na regionalni i evropski saobraćaj. Beograd bi se tako našao ponovo u mreži linija od naredne godine. Podgorica se nedavno pojavila u redu letenja još uvek postojeće Alitalije, ali njen definitivni povratak će zavisiti od tranzicionih planova. Alitalia ne leti ka Beogradu od početka pandemije.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari