Krizni štab odlučio koje će mere važiti od sutra: Ovo su uslovi za rad

, Telegraf Biznis

Nema promene kada je reč o radu osnovnih i srednjih škola

Prazni kafići ulice bašte Beograd mere koronavirus

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti Covid-19, predložio je danas nove mere za suzbijanje epidemije, koje će važiti od sutra, 22. marta od 6 časova ujutru.

Od sutra, zbog opasnosti širenja zarazne bolesti Covid-19, ostaju zatvoreni ugostiteljski objekti – kafići, restorani, noćni klubovi i barovi kao i tržni centri. Svi objekti prodaje hrane i ustanove kulture (bioskopi, pozorišta, galerije i biblioteke) mogu da rade do 21 čas, svi ostali objekti do 20 časova, po sledećim uslovima:

SPA centar

Foto: Pixabay

Svi objekti koji budu otvoreni moraju obezbediti poštovanje mere od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu. Izuzetak su fitnes klubovi, spa centri, teretane i slično gde mora biti obezbeđeno šesnaest kvadratnih metara po osobi. Ovo znači da ukoliko prodavnica ili na primer frizerski salon ima 90 kvadratnih metara, unutar tog objekta može boraviti istovremeno najviše 10 osoba. Isto pravilo se primenjuje na teretane – unutar fitnes centar od 160 kvadratnih metara ne sme boraviti više od 10 osoba. U broj prisutnih osoba u objektu ulaze i zaposleni (frizer, prodavac, fitnes instruktor).

Vlada Srbije napominje da će od sutra ujutru biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja upravo ove mere – poštovanja dozvoljenog prostora po osobi unutar objekta, kao i postojanja kovid redara u datom objektu.

Bitna napomena je da je ugostiteljskim objektima dozvoljena šalterska prodaja hrane i pića, kao i da se dostava može vršiti 24 sata dnevno. Hotelski restorani i kafei mogu usluživati samo i isključivo goste hotela sa prijavljenim boravkom do 21 sat.

teretana

Foto: Unsplash

Vlada Republike Srbije i ovim putem još jednom poziva na poštovanje svih epidemioloških mera i apeluje na ličnu odgovornost svih građana. Sve mere uvode se radi zaštite zdravlja stanovništva i svođenja socijalnih kontakata na minimum ali do konačne pobede nad pandemijom potreban je doprinos svih pojedinaca u društvu.

Vakcinacija protiv zarazne bolesti Covid-19 odvijaće se bez prekida po unapred utvrđenom planu i u narednim danima.

Video: Brnabić: Sutra sednica Kriznog štaba

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo iskreno

    Kad krenu putovanja Grcka Turska bice isto jos i gore

  • Bax

    Videcemo do kraja nedelje ko je u pravu da virus Ima na sebi Sam osetio sa zapaljenjem pluca I popijenim antibiotic Ima 5 kutija I snimanjem pluca 5 puta prosao 1 mesec I Jo's pijem neke tablet cela porodica pozitivna na koronu a oni ekonomija prvo MI je I nemamo nego tudje firme za sklapanje delova, ja Sam za prvo da se sacuvaju ljudi jer ovaj virus napada I revakcinisane a pogotovu starije I to ne bas bezazleno

  • Jelena

    U celoj Evropi to je na snazi jos od polovine novembra, a mi se tek sad setili, kasno je sad

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke