• 43

Ovo su mere koje važe od jutros: Katanac na mnogim objektima i dalje, pojačan nadzor

Vlada i ovim putem još jednom poziva na poštovanje svih epidemioloških mera

  • 43
Ljudi ulica šetnja vreme Beograd mere koronavirus

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Vlada Srbije odlučila je, na predlog Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid-19, da od jutros od 06.00 sati ostaju zatvoreni ugostiteljski objekti - kafići, restorani, noćni klubovi i barovi, kao i tržni centri.

Svi objekti prodaje hrane i ustanove kulture - bioskopi, pozorišta, galerije i biblioteke, mogu da rade do 21 čas, svi ostali objekti do 20 časova, uz poštovanje određenih uslova.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, svi objekti koji budu otvoreni moraju obezbediti poštovanje mere od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu, a izuzetak su fitnes klubovi, spa centri, teretane i slično gde mora biti obezbeđeno šesnaest kvadratnih metara po osobi.

Vlada Srbije ističe da će od danas ujutru biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja upravo ove mere - poštovanja dozvoljenog prostora po osobi unutar objekta, kao i postojanja kovid redara u datom objektu.

Ugostiteljskim objektima dozvoljena je šalterska prodaja hrane i pića 24 sata dnevno. Hotelski restorani i kafei mogu do 21 sat usluživati samo i isključivo goste hotela sa prijavljenim boravkom.

U saopštenju se ističe da Vlada i ovim putem još jednom poziva na poštovanje svih epidemioloških mera i apeluje na ličnu odgovornost svih građana.

- Sve mere uvode se radi zaštite zdravlja stanovništva i svođenja socijalnih kontakata na minimum, ali do konačne pobede nad pandemijom potreban je doprinos svih pojedinaca u društvu - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će se vakcinacija protiv zarazne bolesti kovid-19 odvijati bez prekida po unapred utvrđenom planu i u narednim danima.

Video: Lončar: Nove mere su jedino rešenje da sačuvamo živote

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Шћеран

    Коронче не воли биоскопе,позоришта,магацине,продавнице,фирме,такорећи не воли радити али на пиће,кафицуфа се ошиша,опали тикет-ту је први

  • Sonja

    Bioskopi i pozorista rade,posto korona ne voli filmove i predstave.Sram vas bilo.

  • A. P

    Bolest ne podnosi inat.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke