• 9
 ≫ 

Ritejl parkovi mogu da rade: Važna promena oko radnog vremena prodavnica

 ≫ 

Ritejl parkovi, koji su na otvorenom, ne tretiraju se kao tržni centri

  • 9
Prodavnica, zatvoreno Foto: Shutterstock

Ritejl parkovi mogu da rade narednih dana. Prema novoj odluci, oni će biti izuzeti od mera Kriznog štaba.

- Posle više desetina poziva koje sam imao od jutros od vlasnika radnji u ritejl parkova i konsultacija sa Vladom Srbije sa ponosom mogu da vam kažem da ritejl parkovi mogu da rade! Prema tumačenju iz Vlade koje će brzo biti objavljeno ritejl parkovi, koji su na otvorenom, ne tretiraju se kao tržni centri. Takođe, ugostiteljski objekti koji imaju ugovore sa pravnim licima o ishrani radnika tu uslugu mogu da vrše - napisao je Goran Vesić na svom Fejsbuk profilu.

Od jutros od 06.00 sati ostaju zatvoreni ugostiteljski objekti - kafići, restorani, noćni klubovi i barovi, kao i tržni centri.

Svi objekti prodaje hrane i ustanove kulture - bioskopi, pozorišta, galerije i biblioteke, mogu da rade do 21 čas, svi ostali objekti do 20 časova, uz poštovanje određenih uslova.

Međutim, konačno je uslišena molba mnogih ugostiteljskih objekata da se dozvoli šalterska prodaje hrane i pića. Ona će biti dozvoljena sada 24 dnevno. Hotelski restorani i kafei mogu do 21 sat usluživati samo i isključivo goste hotela sa prijavljenim boravkom.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>