• 6

Konačno dozvoljena šalterska prodaja, uslišena molba ugostitelja

Iako su se pojedini dovijali ranije, šalterska prodaja je sada zvanično dozvoljena

  • 6
Kafić Zvuci Srca, Humanitarna organizacija Foto: Nikola Tomić

Od jutros od 06.00 sati ostaju zatvoreni ugostiteljski objekti - kafići, restorani, noćni klubovi i barovi, kao i tržni centri.

Svi objekti prodaje hrane i ustanove kulture - bioskopi, pozorišta, galerije i biblioteke, mogu da rade do 21 čas, svi ostali objekti do 20 časova, uz poštovanje određenih uslova.

Međutim, konačno je uslišena molba mnogih ugostiteljskih objekata da se dozvoli šalterska prodaje hrane i pića. Ona će biti dozvoljena sada 24 dnevno. Hotelski restorani i kafei mogu do 21 sat usluživati samo i isključivo goste hotela sa prijavljenim boravkom.

Podsetimo, vlasnici kafića su apelovali prethodnih nedelja da se barem dozvole šalteri.

Vlada Srbije ističe da će od danas ujutru biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja upravo ove mere - poštovanja dozvoljenog prostora po osobi unutar objekta, kao i postojanja kovid redara u datom objektu.

U saopštenju se ističe da Vlada i ovim putem još jednom poziva na poštovanje svih epidemioloških mera i apeluje na ličnu odgovornost svih građana.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada.

    22. mart 2021 | 11:27

    Nisam ugostitelj.U ozbiljnim sam godinama i volim da sa suprugom 2-3x nedeljno odem u kafic u "kraju".Rutina.Obicna kafa.40 minuta posedimo i to je to.Zasto tolika selektivnost.Zasto kaznjavati ugostitelje.Ne treba biti Bizmark pa uvideti koliko je jedna bransa ugrozena.Moze bioskop ali ne moze restoran.Moze pozoriste ali ne moze kafic.Ne govorim o nocnim klubovima jer omladina u sitnim satima nema kocnice.Ali dopustiti da u zimskim centima kafici rade do zore a sada isterivati oravdu na privatnicima vrhunsko je licemerstvo.Pustite ljude da rade bar do 20h.Da prezive.Svakako im drzava nece ukinuti porez za ovu godinu.Verovatno ce im samo orolongirati rok za placanje.Sto u biti ne znaci nista.

  • sasa

    22. mart 2021 | 11:15

    Zrtvovali ste ugostitelje kao da su oni krivi za sve. SRAMOTA

  • M-78

    22. mart 2021 | 12:13

    Ugostiteljstvo i turizam srljaju u propast....tek nam idu crni dani....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>