• 0

Nemački "Tenis" žele da prodaju?

Pregovori sa potencijalnim ponuđačima treba da počnu u narednih nekoliko nedelja

  • 0
meso Foto: Pixabay

Kompanija "Tenis" iz Nemačke, čiji je naslednik milijarder Klemens Tenis, prošle godine je bila pod budnim okom javnosti, jer se u klanicama u zemlji pojavio virus korona, zbog čega je bio zaražen veliki broj ljudi.

Najnovija vest vezana za mesni koncern, prema pisanju Blumberga, jeste da "kralj mesa" razmatra prodaju porodične kompanije, koja je, inače, najveći prerađivač mesa u zemlji.

Porodični vlasnici "Tenis Holdinga" pripremaju postupak prodaje za 50. godišnjicu kompanije, ističe američka agencija, pozivajući se na "dobro obaveštene, ali neimenovane izvore".

Blumbergovi sagovornici kažu da bi vrednost kompanije mogla biti procenjena na neverovatne 4 milijarde evra, a pregovori sa potencijalnim ponuđačima treba da počnu u narednih nekoliko nedelja.

Izvori, ipak, navode da konačna odluka još nije pala, i prodaja nije sigurna. Ono što je za sada poznato jeste da je reč o usko povezanoj grupi potencijalnih ponuđača, među kojima su američka mesna industrija "Tajson Fuds", brazilska kompanija "JBS SA" i kineska "WH Grupa".

Predstavnici svih ovih kompanija su odbili da daju izjave za Blumberg. Agencija iz Njujorka dalje napominje da informacija o potencijalnoj prodaji dolazi skoro godinu dana nakon "nacionalnog skandala", odnosno prethodno pomenute masovne zaraze.

Dodaje se da je tada bilo naloženo zatvaranje pogona za pakovanje mesa pošto je više od 1.500 radnika bilo pozitivno na kovid-19. Ovaj slučaj je dodatno pokrenuo kritike na račun loše plaćenih radnika po ugovoru iz istočne Evrope, pri čemu se istaklo da "Tenis" nije uradio dovoljno da zaštiti zaposlene.

Podsećamo, Klemens Tenis ima udeo u kompaniji od oko 45%, a njegov brat Robert drži 50 odsto akcija.

Video: Zmajevi pilići su najčudniji i među najskupljim na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>