• 29
 ≫ 

Vučić: Ići ću vozom do Novog Sada, i lepše i brže, nego auto-putem gde je uvek gužva

 ≫ 

Prvog dana aprila 2020. na gradilištu pruge za velike brzine, između Beograda i Stare Pazove, bilo je oko 600 radnika i skoro 200 jedinica mehanizacije. Kako sada teku radovi?

  • 29

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, obišao je danas radove na železničkoj stanici Zemun - deonica pruge za velike brzine Beograd-Stara Pazova, kao i završne radove na izgradnji vijadukta i polaganju koloseka preko vijadukta u Beškoj - deonica pruge za velike brzine Stara Pazova-Novi Sad.

Prvog dana aprila 2020. na gradilištu pruge za velike brzine, između Beograda i Stare Pazove, bilo je oko 600 radnika i skoro 200 jedinica mehanizacije.

Radove izvode kineske kompanije "China Communications Construction Company" i "China Railway International". Pruga između Beograda i Stare Pazove duga je 34,5 kilometra, a projektom je predviđena i izgradnja nove stanične zgrade Zemun.

- Lepo izgleda stanica. Srbija u svemu najviše napreduje, ali će i Mađari da urade dobar posao - rekao je predsednik Srbije na početku, komentarišući prugu Beograd - Budimpešta.

Kad će biti gotovo sve?, pita Vučić. Krajem septembra ove godine, biće gotov deo koji pripada kineskim kompanijama, rečeno je.

- Uz ogromnu zahvalnost, rekao sam i Čen Bo, ovo je drugo lice Srbije. Odavno se ne vozimo vozovima. Zaboravili smo na železnicu - istakao je Vučić, i dodao: "Ići ću vozom do Novog Sada, i lepše i brže, nego auto-putem gde je uvek gužva".

- Hoćete stvarno da počnete da radite kako treba, ili ćete da odugovlačite? - pita Vučić, vezano za deonicu od Novog Sada do Subotice. Dobio je potvrdan odgovor, da će sve biti kako treba.

- Imaćemo najmoderniju prugu u ovom delu Evrope, i to za manje od godinu dana - ističe predsednik Srbije. Deonica Beograd-Stara Pazova, kako se navodi, ima šest stanica. Sve je završeno od 6. do 11. koloseka u Zemunu. Batajnica stanica je Kinezima bila najteže, odgovaraju na Vučićevo pitanje.

- Naši radnici rade i noću, u dve smene - kaže jedan od predstavnika.

- Šta će ovolike šine? - pita Vučić. "Pripremljene su za kolosek koji se trenutno radi". Predsednik je još jednom pohvalio rad kineskih kompanija. Predsednik je rekao da će se uskoro vakcinisati, i naveo da treba da "požurimo s vakcinacijom, kako bismo mogli da otvorimo sve, uključujući kafiće i restorane".

Video: Prvi Beovoz krenuo u 06.45 časova

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>