• 0

Šta piše u odluci Grada? Zašto Kentkart i ko je odbijen za posao naplaćivanja karata u prevozu

U konzorcijumu Kentarka su dve firme

  • 0
Autobus GSP pokrivalica

Foto: Mateja Beljan

Kao što je Telegraf Biznis već objavio, Grad Beograd doneo je odluku da dodeli ugovor za eksploataciju i održavanje sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu grupi ponuđača Kentkart. 

Sada je poznato i više detalja, na primer, da je kompanija je ponudila da taj posao radi za 8,79 milijardi dinara, sa PDV-om 10,55 milijardi.

U odluci gradskog Sekretarijata za javni prevoz objavljenoj na portalu javnih nabavki navodi se da se u konzorcijumu Kentkart, dve firme iz Istanbula i jedna iz Beograda.

Javni poziv za ovaj posao objavljen na kraju 2020. godine a do isteka roka - 25. februara stigla je i zajednička ponuda Bus Logika iz Požarevca i Pente iz Pule koji su ponudili da taj posao rade za 8,9 milijardi dinara (10,68 milijardi sa PDV-om).

Ova ponuda je odbijena jer je prema oceni komisije neprihvatljiva pošto nije u skladu sa zahtevima iz konkursne dokumentacije.

Navedeno je da nije dostavljeno sredstvo obezbeđenja za ozbiljnost ponude - bankarska garancija, te da ponuđač ne ispunjava finansijski, ekonomski, tehnički, i stručni kapacitet.

Posao dodeljen ugovorom obuhvata održavanje hardvera (opreme) koja je vlasništvu Grada Beograda, i softvera za koji Beograd ima pravo korišćenja, te usluge u vezi sa kontrolom putnika, organizovanja prodajne mreže, prodaje karata i dopuna, kao i izdavanje kartica.

Podsetimo, novom partneru biće poverena eksploatacija i održavanje sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu.

Predmet ugovora će obuhvatiti i održavanje hardvera (opreme) i softvera, kao i usluge vezane za funkcionisanje sistema – kontrola putnika, organizovanje prodajne mreže: prodaje karata i dopuna, izdavanje kartica i prateće usluge, kao i unapređenje postojećeg sistema, odnosno implementacija i unapređenje novog sistema.

Video: Brod blokirao Suetski kanal: Ugrožena svetska ekonomija

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>