• 3

Ruska centralna banka: Trenutne cene nafte su pravedne

Banka Rusije je u februaru poboljšala prognozu cena uralske nafte za 2021. i 2022. na 50 dolara sa 45 dolara za barel

  • 3
nafta

Foto: Freepik.com

- Ruska centralna banka smatra da su trenutne cene nafte sasvim pravedne - izjavio je prvi zamenik predsednika Banke Rusije, Sergej Švecov, na konferenciji pod nazivom "Nedelja sveruske finansijske pismenosti 2021", i dodao:

"Ne znam za ubuduće, ali prema našem mišljenju, trenutna cena nafte je potpuno pravedna, ne mislimo da je preniska". Kaže i da trenutne cene nafte premašuju srednjoročne prognoze Centralne banke.

Banka Rusije je u februaru poboljšala prognozu cena uralske nafte za 2021. i 2022. na 50 dolara sa 45 dolara za barel, dok je za 2023. zadržala projekciju na 50 dolara po barelu.

Cena fjučersa severnomorske nafte Brent iznosila je 64,6 dolara za barel na zatvaranju trgovanja u petak prošle nedelje, ojačavši za oko 5,0 posto na dnevnom nivou. Na to je uticao incident sa nasukanim brodom-kontejnerom "Ever Green", koji je blokirao plovidbu Sueckim kanalom.

Video: Čadež: Obezbedili smo 10.000 vakcina i za privrednike iz regiona

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    Eh kada bi skočio taj barel samo na jedno 2-3 meseca na cenu od 150$, pa da odmorimo malo od gužvi na putevima... a i vazduh bi nam bio čistiji!

  • laMi

    Kod nas su cene bile visoke i kad je nafta u svetu bila za dž!

  • Lik

    Eee ne znate vi kod nas kakve su cene,da znate ne biste to ni pomislili.Cuj,pravedne.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke