• 6
 ≫ 

CASH TO GO spas kad god zaboravite da podignete keš s bankomata

 ≫ 

Nema novih ili skrivenih troškova za potrošača

  • 6

Iako su plaćanje karticama i mobilnim telefonom danas potpuno uobičajeni, ipak samo u gotovinu možete biti potpuno sigurni. Ona uvek ima „konekciju”, ne može da se „razmagnetiše” i „prolazi” na apsolutno svakom prodajnom mestu. Ali, šta kad vam je gotovina potrebna, a nemate je kod sebe.

Nijedna banka vam nije blizu ili ne želite da čekate u redu, a nemate ni vremena da lutate po gradu i pola sata tražite najbliži bankomat.

Nekada kartice uopšte nisu opcija i jedino što nam treba je keš. Naročito kada su mali iznosi u pitanju i kada treba da platimo neku uslugu. Nama se to baš danas desilo, kada smo požurili da izvadimo uverenje koje je bilo potrebno za kompletiranje dokumentacije. Sudska taksa je 190 dinara, i keš treba odmah.

Glasno smo to komentarisali dok smo na kasi prodavnice pakovali namirnice koje smo pazarili.

Tada nam je prodavac ljubazno ukazao da postoji rešenje i to bez "cimanja".

Od njega čujemo da su upravo uveli opciju da svi korisnici Mastercard debitnih platnih kartica mogu da podignu i do 5.000 dinara sa svog tekućeg računa. Upravo je naša kupovina postala mnogo više od toga.

Idea PR, Cash to go, plaćanje Foto: Telegraf.rs

Saznali smo da je podizanje novca na kasama moguće obaviti u bilo kom IDEA, Roda ili Mercator objektu, u 80 gradova i mesta širom Srbije, u radno vreme prodavnica, od 8 do 21 čas.

Sve što je potrebno jeste da prilikom kupovine u bilo kom iznosu, prodavcu na kasi napomenete da biste želeli da podignete određeni iznos gotovine sa tekućeg računa do 5.000 dinara, i da onda ukupan iznos platite Mastercard debitnom platnom karticom.

Ova usluga korisnicima pruža novi nivo pogodnosti jer omogućava pristup kešu u samo jednoj transakciji, čime štedi vreme u potrazi za bankomatima. Nama je i te kako pomoglo. Iako naizgled bezazlen problem, ali kada žurimo, znamo svi koliko svaka sekunda znači.

Raspitali smo i da li to nešto dodatno košta, i dobili odgovor da se podizanje gotovine prilikom plaćanja platnim karticama se tretira isto kao i standardno korišćenje kartice na bankomatu i zato nema novih ili skrivenih troškova za potrošača.

Pored toga što smo do sada na kasama IDEA, Roda i Mercator prodavnica mogli da plaćamo račune za infostan, struju, kablovsku televizuju, internet i telefon, od sada možetemo da podižemo i gotovinu.

Tako da se plašite praznog novčanika baš onda kada vam zatreba gotovina - na kasi gde platite karticom možete podići i keš.

(Telegraf Biznis/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    1. april 2021 | 15:21

    Divno,MI trgovci i kasiri smo postali i bankomati!!!Sta ce nam jos izmisliti u opisu radnog mesta???I sve to za max 35000

  • Hahaha

    1. april 2021 | 16:21

    Trgovci i onako jedva imaju čime da vrate kusur, upravo zbog bankomata koji izbacuju krupne novčanice, pa ih ljudi masovno sitne na kasama... Samo im je ovo još falilo...

  • Kpsta

    1. april 2021 | 17:57

    Kad ce da uvedu da mogu da kupim bitkoin u marketu na kasi?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>