• 6

CASH TO GO spas kad god zaboravite da podignete keš s bankomata

Nema novih ili skrivenih troškova za potrošača

  • 6

Iako su plaćanje karticama i mobilnim telefonom danas potpuno uobičajeni, ipak samo u gotovinu možete biti potpuno sigurni. Ona uvek ima „konekciju”, ne može da se „razmagnetiše” i „prolazi” na apsolutno svakom prodajnom mestu. Ali, šta kad vam je gotovina potrebna, a nemate je kod sebe.

Nijedna banka vam nije blizu ili ne želite da čekate u redu, a nemate ni vremena da lutate po gradu i pola sata tražite najbliži bankomat.

Nekada kartice uopšte nisu opcija i jedino što nam treba je keš. Naročito kada su mali iznosi u pitanju i kada treba da platimo neku uslugu. Nama se to baš danas desilo, kada smo požurili da izvadimo uverenje koje je bilo potrebno za kompletiranje dokumentacije. Sudska taksa je 190 dinara, i keš treba odmah.

Glasno smo to komentarisali dok smo na kasi prodavnice pakovali namirnice koje smo pazarili.

Tada nam je prodavac ljubazno ukazao da postoji rešenje i to bez "cimanja".

Od njega čujemo da su upravo uveli opciju da svi korisnici Mastercard debitnih platnih kartica mogu da podignu i do 5.000 dinara sa svog tekućeg računa. Upravo je naša kupovina postala mnogo više od toga.

Idea PR, Cash to go, plaćanje

Foto: Telegraf.rs

Saznali smo da je podizanje novca na kasama moguće obaviti u bilo kom IDEA, Roda ili Mercator objektu, u 80 gradova i mesta širom Srbije, u radno vreme prodavnica, od 8 do 21 čas.

Sve što je potrebno jeste da prilikom kupovine u bilo kom iznosu, prodavcu na kasi napomenete da biste želeli da podignete određeni iznos gotovine sa tekućeg računa do 5.000 dinara, i da onda ukupan iznos platite Mastercard debitnom platnom karticom.

Ova usluga korisnicima pruža novi nivo pogodnosti jer omogućava pristup kešu u samo jednoj transakciji, čime štedi vreme u potrazi za bankomatima. Nama je i te kako pomoglo. Iako naizgled bezazlen problem, ali kada žurimo, znamo svi koliko svaka sekunda znači.

Raspitali smo i da li to nešto dodatno košta, i dobili odgovor da se podizanje gotovine prilikom plaćanja platnim karticama se tretira isto kao i standardno korišćenje kartice na bankomatu i zato nema novih ili skrivenih troškova za potrošača.

Pored toga što smo do sada na kasama IDEA, Roda i Mercator prodavnica mogli da plaćamo račune za infostan, struju, kablovsku televizuju, internet i telefon, od sada možetemo da podižemo i gotovinu.

Tako da se plašite praznog novčanika baš onda kada vam zatreba gotovina - na kasi gde platite karticom možete podići i keš.

(Telegraf Biznis/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    Ok, lepo od njih. Ali kako ja sad da platim tu sudsku taksu po hitnom postupku?

  • Kpsta

    Kad ce da uvedu da mogu da kupim bitkoin u marketu na kasi?

  • Hahaha

    Trgovci i onako jedva imaju čime da vrate kusur, upravo zbog bankomata koji izbacuju krupne novčanice, pa ih ljudi masovno sitne na kasama... Samo im je ovo još falilo...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke