• 0

Upoznali smo ih u Beču, kad su bili "beba" momaka s Balkana, sad su na putu startapa jednoroga

Važno je da ostanete verni i misiji i viziji kompanije. U sinhronizovanom delovanju svih ovih faktora leži osnova izgradnje uspešnog biznisa iz korena, rekao nam je Sander

  • 0
Aplikacija u građevinarstvu Foto: Planradar

Posle tačno godinu dana od uspešno završenog kruga finansiranja sa preko 30 miliona evra, PlanRadar je dodatno konsolidovao i učvrstio vodeću tržišnu poziciju kao stručnjak za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj industriji i sektoru upravljanja nekretninama.

Ova kompanija je zabeležila snažan rast broja korisnika, uspešan početak poslovanja na novim tržištima, kao i visok rast prometa uprkos pandemiji COVID19. Zahvaljujući brzom i uspešnom razvoju i rastu, jedna od vodećih svetskih analitičkih kompanija za startapove, Tracxn, nedavno je ocenila PlanRadar kao "Soonicorn", kompaniju koja bi uskoro mogla postati startap jednorog, odnosno kompaniju sa potencijalnom vrednošću od jedne milijarde američkih dolara.

Pitali smo osnivače kako su dospeli tako daleko?

- Postoji nekoliko međusobno povezanih faktora koji mogu uticati na to da kompanija uspešno pređe put od starap kompanije do jednoroga, a pre svih izdvojio bih ljude i integritet - rekao je za Telegraf Biznis, Sander Van de Rijdt, član predsedništva Uprave i jedan od osnivača kompanije PlanRadar.

Tim sačinjen od ambicioznih i posvećenih stručnjaka koji su spremni da uče, osluškuju i reaguju na potrebe klijenata je od ključnog značaja, navodi nam on.

- Na taj način kompanije mogu da postanu pouzdan partner industriji u kojoj posluju, i kroz istovremenu odlučnost i fleksibilnost kontinuirano obezbeđuju vrhunske usluge svojim klijentima. Pored toga, bitno je da ostanete verni i misiji i viziji kompanije. U sinhronizovanom delovanju svih ovih faktora leži osnova izgradnje uspešnog biznisa iz korena - rekao nam je Sander. 

Zapanjujući uspeh PlanRadara na tržištu odražavao se u mesečnim stopama rasta od pet do osam posto u posljednjih godinu dana. Takođe, broj kupaca prvi je put premašio 10.000, a očekuje se da će broj korisnika preći granicu od 100.000 već u prvom tromesečju 2021. godine.

Uspešni poslovni rezultati kompanije osigurali su privlačenje kapitala. Tako su, u proleće 2020. godine, dva međunarodno poznata strateška investitora, Insight Partners i e.ventures, uložili 30 mil EUR u PlanRadar, svotu koja je namenjena strateškom širenju, kao i osnaživanju poslovanja u narednim godinama.

Plan Radar , PlanRadar, aplikacija, Beč Ibrahim nam objašnjava kako funkcioniše PlanRadar

- Snažno povećanje prihoda od licenci kao i postojeći kapital PlanRadaru omogućuju da finansira dalji rast. Već planiramo nove međunarodne ciljeve - izjavio je Ibrahim Imam, član predsedništva Uprave. Kako navodi, kompanija sve više postaje standard za građevinsku industriju i upravljanje nekretninama, posebno u Evropi.

A Telegraf Biznis je bio na najvećem gradilištu u Beču, i upoznao momke poreklom s Balkana koji prave revoluciju. Tamo smo na licu mesta saznali šta neimarima i velikim kompanijama znači ovaj sada već nezamenjivi prijatelj koji im je doneo neverovatnu uštedu u vremenu.

Reč je o jedinstvenom alatu, aplikaciji odnosno softveru koja poboljšava funkcionalnost gradilišta, i može da uštedi sedam radnih sati nedeljno i do 70 odsto troškova.

Ovaj startap, ako se više može nazvati tako zbog svog nezaustavljivog rasta, je ne samo jedan od onih koji donose revoluciju u industriji, već jedan od onih koji je menja. Iz korena.

PlanRadar osmisli su Domagoj Dolinšek, Sandero van de Rijdt, Ibrahim Imam, Clemens Hammerl i Constantin Kock.

A počelo je sve tako što je mladom inženjeru Dolinšeku palo na um da napravi nešto što će da smanji troškove i poveća efikasnost na gradilištu. Kako kaže, tada je radio na izgradnji jednog velikog trgovinskog lanca i nije više mogao da gleda toliko bespotrebnih papira.

Video: Bogati grof pre 110 godina od tvrđave pravio luksuznu palatu: Aritektonski hipster

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>