• 0

"Imamo dva razloga zašto se ide u rebalans budžeta: U fokusu su infrastruktura i podizanje BDP-a"

Još jednom podsećamo, elektronska prijava za 60 evra državne pomoći kreće 28. aprila, dok će prijava putem kontakt centra biti moguća od 5. maja

  • 0
sinisa mali

Siniša Mali / Foto: MINFIN

Pred Vladom Srbije danas će se naći predlozi rebalansa ovogodišnjeg budžeta i paketa državne pomoći građanima i privredi, najavio je danas ministar finansija, Siniša Mali, prilikom gostovanja na RTS.

Takođe je istakao da postoje dva razloga zašto se ide u rebalans budžeta: prvi je nastavak ublažavanja negativnih posledica krize koju je izazvala pandemija, a drugi je izdvajanje dodatnih 88 milijardi dinara za kapitalne investicije.

Kako je dalje naveo, "dodatni novac će biti izdvojen i za nastavak izgradnje ili poboljšanje zdravstvene infrastrukture, i nabavku lekova i vakcina".

Mali objašnjava i da će rebalansom budžeta biti odvojeno još 5,5 milijardi dinara za poljoprivredu i dodatne četiri milijarde dinara za ekologiju. "Rebalans budžeta je usmeren na infrastrukturu, podizanje BDP-a, na pomoć privredi i građanima i na jačanje zdravstva", zaključio je.

Podsećamo, ministar finansija je rekao da će se danas pred Vladom Srbije naći nekoliko važnih zaključaka kojima se nastavlja sprovođenje trećeg paketa ekonomskih mera podrške privredi i građanima.

- Ovo je nastavak kontinuirane podrške i pomoći za građane i privredu, u cilju ublažavanja posledica pandemije virusa korona, s obzirom na to da smo i tokom 2020. godine imali dva paketa podrške, ukupno vredna oko šest milijardi evra - naveo je Mali.

Video: Mali: Ako firme žele pomoć imaju jedan uslov, da ne otpuste 10 odsto radnika

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke