• 11

Prijava za pomoć od "30 plus 30 evra" od 28. aprila do 15. maja

U maju sukcesivno kreće isplata prvih 30 evra i do kraja maja će biti završena

  • 11
Siniša Mali, budžet, evri

Foto-montaža: Tanjug/Sava Radovanović, Shutterstock

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da će prijava za sve koji žele da prime pomoć od "30 plus 30 evra" početi 28. aprila i da će trajati do 15. maja.

Ministar Mali je, gostujući na TV Prva, rekao da oni koji primaju socijalnu pomoć i penzioneri ne moraju da se prijavljuju, a da se prijavljuju svi ostali punoletni građani koji žele tu pomoć.

U maju sukcesivno kreće isplata prvih 30 evra i do kraja maja će biti završena. Drugih 30 evra građani će dobiti u novembru, naveo je ministar finansija.

Mali je rekao da je u planu i pomoć za nezaposlene i da će tu pomoć dobiti svi koji su u četvrtak, kada je usvojena uredba, bili evidentirani na Tržištu rada. Oni će u junu dobiti 60 evra.

- Dve pune minimalne zarade, oko 500 evra, dobiće svi samostalni umetnici i dodatnih 500 evra zaposleni u oblasti ugostiteljstva, turizma, tursitički vodiči, rent a kar agencije - rekao je Mali.

Kada je reč o pomoći za građane na Kosovu i Metohiji, ministar je rekao da će svi dobiti pomoć od 100 evra, a da će nezaposleni na KiM dobiti 200 evra.

Mali je rekao da građani sa KiM ne moraju da se prijavljuju za pomoć i da će novac dobiti u maju.

Mali je takođe podsetio da je 1.130.000 radnika dobilo 50 odsto minimalne zarade. Imamo još dva puta po 50 odsto minimalne zarade, rekao je Mali. On je naveo da će se šest meseci isplaćivati i 600 evra po autobusu za autoprevozike, a da je prva isplata u aprilu.

O aprila do novembra Srbija će svakog meseca imati neku vrstu pomoći koju uplaćuje ili privredi ili sugrađanima, naglasio je Mali.

Mali je najavio i rebalans budžeta za ovu godinu i objasnio da je glavni razlog za to treći paket pomoći.

Prošle godine imali smo dva paketa pomoći ukupne vrednosti 704 milijarde dinara, to je skoro šest milijardi evra. Ovaj treći paket je vredan 257 milijardi dinara, naveo je Mali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ŠUMADINAC KG

    17. april 2021 | 12:25

    Sve ste lepo nabrojali i pomogli, samo poljoprivrednike niko ne spominje.Lepo je što pomažete privatnicima koji nemaju posla, a zašto nas zaobilazite.?Ukinuli ste subvencije, za dizel, po hektaru,subvencija za umatičene priplodne krave,za prošlu godinu, još niste dali a nama je prolećna setva u toku, drugo tromesečje dažbina za dvadesetak dana.Polako i sigurno nas uništavate.Nadam se da će komentar da bude objavljen, pošto se mnogo cenzuriše.

  • Igi

    17. april 2021 | 14:09

    Mnogo kume,moracu da otvorim novi racun,na starom nece biti mesta 😂

  • Jeja

    17. april 2021 | 13:18

    Kako mislite 500 evra zaposleni u ugostiteljstvu,pa to ce dobiti poslodavci a ne radnici

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>