• 1

Tramp poziva na bojkot Koka-Kole, a njegovi hoteli i restorani i dalje redovno služe ovo piće

Reporteri CNN-a su se upustili u misiju i proveravali da li bivši američki predsednik sam sebe demantuje

  • 1
Donald Trump, Donald Tramp

Donald Tramp / Foto: Tanjug/AP

Tokom poslednjih nekoliko godina bivši predsednik SAD, Donald Tramp, pozvao je na bojkot brojnih kompanija, a sada su na redu Koka-Kola, Delta i drugi korporativni giganti, koji se protive zakonu o glasanju u Džordžiji.

Ali, sada kada se vratio svojoj kompaniji koja se, između ostalog, bavi hotelima i ugostiteljstvom, malo je izazovnije za njega da traži da se ne uslužuje popularno gazirano piće.

Tramp je, inače, i poznati zaljubljenik u dijetalnu verziju Koka-Kole, i navodno je pio čak 12 limenki dnevno, pa će stoga biti teže ubediti ljude da bojkotuju ovaj brend pića.

CNBC piše da je bivši američki predsednik nekoliko dana nakon izjave o bojkotu, ranije ovog meseca, "uhvaćen" kako nasmejano pije Koka-Kolu za svojim radnim stolom, u ličnom odmaralištu Mar-a-Lago.

Ali, mimo lične potrošnje ovog gaziranog pića, Tramp bi - u teoriji - trebalo da ima moć da organizuje bojkot Koka-Kole u ​​svom porodičnom preduzeću. Tokom poslednje dve nedelje, CNN je započeo misiju proveravanja te teze.

Ispostavilo se da je jedan njihov novinar 8. aprila uživao u dijetalnoj Koka-Koli u hotelu "Trump International" u Vašingtonu. Piće je platio 9 dolara, ali ljubazni i profesionalni konobar je ponudio dva besplatna punjenja pića.

Drugi reporter CNN-a je, kako se navodi, pijuckao dijetalnu Kolu u baru golf kluba "Trump National Doral" u Majamiju, 9. aprila. I uprkos onome što je bivši predsednik SAD rekao, čini se da nije preduzeo bilo kakvu akciju da zaustavi prodavanje pića na svojim imanjima.

U "Doralu", reporter CNN-a primetio je da stoje otvorene i za posluženje spremne flaše dijetalne Kole, iza istoimene plesne sale "Donald J. Trump". Takođe, 14. aprila je bez oklevanja, još jednom reportere CNN-a posluženo popularno gazirano piće u restoranu "DJT", unutar Trampovog hotela u Las Vegasu.

Video: 5 najskupljih namirnica koje prosečni domaćini teško mogu da priušte

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>