• 1

Čadež o spotu PKS: "Prodaja je skočila 40 odsto, za tri dana reklamu pogledalo pola miliona ljudi"

Dosta je zapanjujuće kako je naša javnost reagovala na nešto što je normalno u marketinškoj industriji, kaže predsednik PKS

  • 1
Kompanija Tehnomarket Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Nova reklama Privredne komore Srbije (PKS), kojom se promovišu domaći proizvodi u okviru projekta "Čuvarkuća", izazvala je mnoštvo reakcija na društvenim mrežama, a predsednik PKS, Marko Čadež, objasnio je o čemu je reč.

Čadež je danas izjavio da "reklama nije seksistička i nije imala nameru nikoga da uvredi, a postigli smo cilj jer je kupovina tih proizvoda skočila za 40 odsto".

Gostujući na TV K1, istakao je da spot jeste napravljen da privuče pažnju, ali dodaje da je "mnogo manje provokativan od pojedinih reklama koje se danas prikazuju na svetskom nivou".

- Dosta je zapanjujuće kako je naša javnost reagovala na nešto što je normalno u marketinškoj industriji. Pogledajte reklame za Fijat i Šveps, ako je reklama PKS seksistička, onda su njihove reklame pornografske - kaže predsednik PKS i dalje odgovara na kritike da je žena u spotu prikazana kao objekat.

- Autor spota je žena. Uveren sam da njena namera nije bila da na bilo koji način uvredi žene. Ako neko to vidi, žao mi je. Ono što nam jeste bila namera je da provociramo i privučemo pažnju mlade populacije - rekao je Čadež.

Ističe da su spotovi za "Čuvarkuću" uspeli da privuku pažnju i da ih je u prethodna 72 sata pogledalo više od pola miliona ljudi. "To je zaista velika stvar. Najvažnije je da iz dana u dan rastu prometi koji nose žig Čuvarkuća".

Dodaje da su studenti Ekonomskog fakulteta imali dobru diskusiju o reklami PKS. "Nekima se reklama svidela, nekima ne, ali svi su zaključili da niko od njih nije znao za ovu kampanju dok se spotovi nisu pojavili", dodao je.

Video: Naša sećanja, naši ukusi, naši proizvodi, naša Srbija: Ovo je čuvarkuća garancija kvaliteta

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    23. april 2021 | 12:51

    Na you tube kanalu 30.000 pogledalo o kojih pola miliona on prica?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>