• 0

Čuvena gimnastičarka napušta Najki: Okreće se rivalu, jer se više "uklapa u njene vrednosti"

Simon Bajls ima 24 godine i izvanredne rezultate u dosadašnjim nastupima

  • 0
Simona Bajls Foto: Tanjug/AP

Vrhunska američka gimnastičarka, i četvorostruka olimpijska šampionka 2016. u Riju, okreće leđa sportskom brendu Najki, zarad novog partnerstva sa kompanijom "Athleta Inc".

Kaže da se ta firma, osnovana 1998. u Kaliforniji, a specijalizovana za "aktivne žene i devojke", svojim poslovanjem više uklapa u njene vrednosti. Inače, "Athleta Inc" je ćerka firma kompanije "Gap Inc.".

Ovo je, naime, veliki uspeh za svakako manju marku ženske sportske opreme, nego što je slučaj sa planetarno popularnim Najkijem, a veza između "Athleta Inc" i Simon Bajls nije slučajna.

Naime, dolazi nakon što je "Athleta" 2019. godine potpisala partnerstvo sa šampionkom u sprintu Alison Feliks, koja je nekada sarađivala sa Najkijem, a onda uputila kritike na račun kompanije zato što, kako se navodi, nije podržala trudne sportistkinje.

Feliks se, inače, porodila u novembru 2018, i posle samo 10 meseci oborila je rekord Juseina Bolta.

Ipak, mlada gimnastičarka iz SAD u intervjuu nije direktno kritikovala Najki, ali je istakla šta je to što je privuklo ka njegovom sportskom rivalu. "Osećala sam da se ne radi samo o mojim dostignućima, već o onome za šta se zalažem, i kako će mi to pomoći koristim svoj glas i budem glas za druge žene i decu", navela je.

- Osećam da me takođe podržavaju, ne samo kao sportistu, već i kao pojedinca izvan teretane, i podržavaju promenu koju želim da stvorim, što je tako osvežavajuće - dodala je Simon Bajls.

Portparolka Najkija je rekla da je Simon neverovatna sportistkinja i da joj žele sve najbolje. Mlada Amerikanka će sa svojim novim partnerom imati liniju odeće za performanse, uključujući proizvode za teretanu i van nje.

Video: U ovom butiku se tik uz garderobu prodaje toalet papir: Parola snađi se, kako ne bi propao!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>