• 1

"Od ugostitelja očekujem da zadrže svoje zaposlene i da im redovno isplaćuju plate"

Zamenik gradonačelnika Beograda veruje da će gradski odbornici prihvatiti predlog koji je podneo da se ugostitelji koji rade u poslovnim prostorima čiji je vlasnik Grad Beograd - oslobode plaćanja kirije za maj

  • 1
Goran Vesic, kafic

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Unsplash

- Odbornici Skupštine Grada Beograda glasaće u četvrtak o predlozima da se pomogne ugostiteljima kako bi preživeli krizu, zadržali zaposlene i isplaćivali redovno plate - izjavio je zamenik gradonačelnika, Goran Vesić.

Kako je naveo, veruje da će gradski odbornici prihvatiti predlog koji je podneo da se ugostitelji koji rade u poslovnim prostorima čiji je vlasnik Grad Beograd - oslobode plaćanja kirije za maj. Ovu pogodnost dobiće 481 ugostitelj koji radi u 41.999 kvadrata poslovnih prostora.

- Na ovaj način želimo da pomognemo ugostiteljima da nadoknade gubitke koje su imali u martu i aprilu ove godine, kada nisu mogli da rade - poručio je Vesić i dodao da od ugostitelja očekuje da zadrže svoje zaposlene i da im redovno isplaćuju plate.

Zamenik gradonačelnika ističe da će odbornici Skupštine grada odlučivati i o njegovom predlogu da se svi ugostitelji koji rade na teritoriji grada oslobode plaćanja takse za zauzeće javne površine za bašte, za mesece jun i jul.

- Ova odluka je dodatna pomoć ugostiteljima. Želim samo da bude jasno da će ovu pomoć moći da koriste samo ugostitelji čije su bašte legalne, odnosno oni koji su dobili dozvolu lokalne samouprave za postavljanje bašte. Oni koji su bašte postavili nelegalno mogu da očekuju kaznu i neka ne računaju da mogu bilo kada da rade bez dozvole. Dakle, moja poruka ugostiteljima je da što pre posete opštine i podnesu zahteve za postavljanje bašti jer će tako ostvariti pravo da dva meseca ne plaćaju takse – rekao je Vesić.

Video: Novi predlog većinu frilensera oslobađa ranijih obaveza. Oni tvrde da to nije rešenje

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg

    A ja od tebe ocekujem da se vise ne pojavljujes...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke