• 1

Mesec dana nakon oslobađanja Sueckog kanala, kako teku pregovori sa vlasnikom broda "Ever Given"?

Teretno plovilo se zaglavilo u Sueckom kanalu 23. marta, zatvorivši prolaz na šest dana, pa je 400 brodova moralo da čeka

  • 1
Suecki kanal Foto: Tanjug/AP

Šef uprave Sueckog kanala (SCA) izjavio je danas da se nada da će novi razgovori sa vlasnikom i osiguravačem ogromnog teretnog broda Ever Given, koji je prošlog meseca šest dana blokirao plovni put, uskoro uroditi plodom.

Posada broda nije pritvorena i može da napusti brod ili bude zamenjena, sve dok kapetan ostaje na brodu kao čuvar plovila i njegovog tereta, naveo je predsednik SCA Osama Rabi u izjavi.

Podsećamo, agonija se ovim teretnim brodom koji je danima blokirao put stotinama plovila - koštala je svetsku trgovinu papreno, a vlasti Sueckog kanala traže od vlasnika broda 916 miliona dolara.

Kanal je napokon oslobođen 29. marta.

Video: Brod blokirao Suetski kanal: Ugrožena svetska ekonomija

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Opet ja

    26. april 2021 | 20:37

    Ja ipak mislim obrnuto vlasnici sueckog kanala trebalo bi da plate odstetu vlasnicima tankera zato sto nisu obezbedili sigurnu plovidbu kroz kanal nije dovoljno ubrati samo taksu za prolaz bec su duzni da obezbefe sigurnu plovidbu kroz kanal

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>