• 0

Neverovatan uspeh: Koliko će gigant zaraditi ove godine?

Imperija Džefa Bezosa već je izveštavala o besprekornom poslovanju u 2020, te se predviđa dalji napredak. Amazon je prošle godine prijavio rekordnih 386 milijardi dolara prihoda

  • 0
Amazon kompanija logo Foto: Tanjug/AP

Jedna od najuspešnijih kompanija tokom krizne 2020. bio je gigant za e-trgovinu, Amazon, koji bi prema podacima koje je analizirao Trackr, u 2021. trebalo da dostigne rekordni poslovni rezultat.

Naime, prihodi kompanije iz SAD bi trebalo da premaše 500 milijardi dolara, što je godišnji rast od barem 30%. Projekcija je bazirana na pet osnovnih faktora, a to su: trend onlajn kupovine, nove mutacije kovida-19 zbog kojih se pandemija prolongira, zatim veći broj novih prodavaca na Amazonu, poboljšana isporuka i kontinuirani rast prihoda Amazona u poslednjih 10 godina.

Imperija Džefa Bezosa već je izveštavala o besprekornom poslovanju u 2020, te se predviđa dalji napredak. Amazon je prošle godine prijavio rekordnih 386 milijardi dolara prihoda. Uspeo je da uveća dobit za skoro 38%.

Ali, uspehu nije prethodila samo pojačana onlajn kupovina, već i odnos Amazona prema kupcima, odnosno uklanjanje nedostataka u isporuci i logistici što dovodi do boljeg korisničkog iskustva.

Trenutno broji više od 200 miliona posetilaca sajta mesečno, a očekuje se da će Prime članstvo dostići 153,1 milion u 2022. godini, što je značajan rast u odnosu na 142,5 miliona iz 2020. Takođe, za ovu platformu se svake godine zainteresuje više od milion novih trgovaca.

Prema podacima, 85% prodavaca Amazona profitira, što generiše više od polovine Amazonovih prihoda od 386 milijardi dolara u 2020. godini.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>