• 3

Domaća planina bukirana pred praznike: Cene zemljišta uvećane tri puta, a koliko je smeštaj?

Tara je od prošle godine u žiži interesovanja. Ima oko 6.000 ležajeva u privatnom i hotelskom smeštaju, i skoro sve je već sad izdato

  • 3
Planina Tara turizam Foto: Rina.rs

Uprkos virusu korona i trenutnoj situaciji sa niskim vodostajem na jezeru Zaovine, očigledno je da će Tara tokom predstojećih praznika ponovo biti jedna od najposećenijih turističkih destinacija u Srbiji.

Skoro svi smeštajni kapaciteti u privatnom i hotelskom smeštaju su rezervisani, pa se na ovoj planinskoj lepotici traži mesto više. Takođe, jednako su popularne Sokobanja i Vrnjačka Banja.

- Kovid-19 je okrenuo građane ka domaćem turizmu i Tara je od prošle godine u žiži interesovanja. Ova planina ima oko 6.000 ležajeva u privatnom i hotelskom smeštaju i skoro sve je već sad izdato - rekao je Ranko Milanović iz NP Tara.

Kaže da su tradicionalno popularne lokacije vidokovci kojih ima devet. "Neprikosnovena je Banjska stena, ali po broju poseta ne zaostaju ni Sokolica, Usluša, Stejenič i Bilješka stena. Veoma atraktivno za posetioce je i krstarenje i smeštaj pored jezera Perućac", naveo je.

Velika potražnja za ovom destinacijom donela je benefite turističlkim radnicima, ali i vlasnicima placeva pošto je njihova cena na Tari, u zavisnosti od lokacije, skočila nekoliko puta.

- Na Mitrovcu, Kaluđerskim barama i Zaovinama gde je dozvoljena gradnja, cena zemljišta veća je tri puta. Imamo problem sa nelegalnom gradnjom, ali pokušavmo da pronađemo adekvatno rešenje za pojedince koji se time bave - kaže Milanović.

Upravo to je pre izvesnog vremena Milanović potvrdio i za Telegraf Biznis, objasnivši kako se bore sa nelegalnom gradnjom i kako treba da izgledaju kuće na Tari.

Cene smeštaja na ovoj planini variraju od tipa objekta i mesta na kom se nalazi. Dominira smeštaj apartmanskog tipa u kom može istovremeno da boravi nekoliko osoba i cena se kreće od 30 do 60 evra.

Video: Ovo je jedan od najlepših vidikovaca u Srbiji

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojko

    27. april 2021 | 11:29

    Ja sam u Mitrovcu na Tari poslednji put bio 1989, i sa ovih slika mi izgleda isto kao tad. Da li su sobe u decjem odmaralistu jos uvek 18-krevetne sa zajednickim kupatilom?

  • Kiza

    27. april 2021 | 10:55

    A posle 10.5.bukirace Dragišu i Batajnicu.

  • Ena

    27. april 2021 | 12:28

    Eto nam porast zaraženih, ne treba ih leciti.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>