• 2
 ≫ 

Vučić: U Rudnoj Glavi se već gradi fabrika, u Nišu sam ih otvorio sedam

 ≫ 

Kako kaže predsednik Srbije, proizvodnja bi trebalo da krene na Vidovdan

  • 2

Video: Vučić: Moja majka ne bi imala šanse da preživi da nije primila vakcinu

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, danas je u poseti Pukovcu i Gadžinom Hanu, i tom prilikom je najavio da se već gradi fabrika u Rudnoj Glavi, i da bi proizvodnja trebalo da krene na Vidovdan.

Rudna glava je, inače, najveće seosko naselje u opštini Majdanpek, tako da se ovim potezom ulaže dodatno u istočni deo Srbije. Vučić je rekao da će kasnije pokazati i fotografije.

- Sam sam otvorio sedam fabrika u Nišu, od početka do kraja - dodao je, i naveo da je taj grad postao raskrsnica svih puteva, i da će uskoro biti raskrsnica svih pruga za Balkan. "Danas je vreme da više ulažemo u budućnost mladih".

Dotakao se i teme oko nove brze pruge od Beograda do Niša.

- Ko danas uopšte koristi prugu? Niko, zaboravili smo kako izgleda voz. A sada ćete od Beograda do Niša stizati za dva sata, to su ogromne promene. Za to smo obezbedili još 700 miliona evra poklon novca od EU - naveo je predsednik.

Vučić je dalje prokomentarisao prognoze MMF-a o rastu srpske ekonomije. "Mnogo smo uložili u Niš, ponosni smo na Naučno-tehnološki park. Pogledajte nam fabrike. Urađen je put do granice s Bugarskom, sa S. Makedonijom, auto-put je izgrađen, sada radimo prugu", dodao je Vučić.

- Samo za deo od Beograda do Niša biće potrebno oko milijardu evra - istakao je.

Kaže da je MMF dao ocenu "da ćemo opet biti bolji od regiona, ali i od evrzone, kojoj je MMF smanjio procenu sa 5,2% na 4,5 odsto".

- Mi jurimo plus 6, ili plus 6,5, nismo zadovoljni sa 5 odsto - kaže Vučić, i dodaje da za njega "nije vest kad možemo na more, već kad možemo da radimo". Kako kaže, nova kineska fabrika otvara se u maju/junu.

Video: Vučić se revakcinisao u Doljevcu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Manjača

    27. april 2021 | 16:43

    Tibor Černa heroj sa Košara poginuo na današnji dan 1999 te ! DA SE NEZABORAVI

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>